Patates baronu yandı


Patatesteki fiyat artışının nedenleri mercek altına alındı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Stok yaparak fiyatların özellikle yükseltilmeye çalışıldığı şeklinde bir sonuç ortaya çıkarsa bununla ilgili çok ciddi müeyyide var" dedi. Bu yıl patates üretiminin arttığını, tüketimde de çok ciddi bir yükselme olmadığını söyleyen Canikli, bu şartlar altında fiyatların geçen yılki rakamlara yakın şekilde oluşması gerektiğine vurgu yaparak, tüm detaylara rağmen böyle bir artışın olmasının akla birtakım ihtimalleri getirdiğini belirtti. Canikli, bakanlık olarak patatesle ilgili çalışma gerçekleştirdiklerini anlatarak, şöyle konuştu: "İlk bulgulara göre, şu an itibarıyla hal kayıt sistemine beyan edilen patateste yaklaşık 312 bin tonluk bir stok olduğu gözüküyor. 2 firmanın sadece tek başına stoğu, 65 ya da 70 bin ton civarında." 


FİYAT İNECEK 

Bu konuda yapılan kastı ispat etmek amacıyla çalışma yürüttüklerini ifade eden Canikli,"Stok yaparak fiyatların özellikle yükseltilmeye çalışıldığı şeklinde bir sonuç ortaya çıkarsa bununla ilgili çok ciddi müeyyide söz konusu. Hürriyeti bağlayıcı cezalara kadar varan, ciddi ağır para cezasını gerektiren müeyyide uygulanması söz konusu" dedi. Canikli, alınan tedbirler sonrası fiyatların 2 liranın da altına ineceğini söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817