PAZARCI ESNAFI TEZGAH BIRAKIYOR

Körfez’de, 2016 yılı başında 270 olan pazarcı esnafı, 200’e düştü. Son zamanlarda fiyatların sürekli değişmesi, halkın marketlere yönelerek kartla alış-veriş yapması, vergi ve SGK’ların ödenemez hale gelmesi nedeniyle, pazarcı esnafı tezgah kapatarak, maaşlı buldukları işlerde çalışmaya başladılar. Körfez Pazarcılar Odası’ndan alınan rakamlara göre, kayıtlı olan esnaf sayısında 10 ayda 70 kayıp yaşandı.

Bu sayının her gün daha da artmasından endişelenenen pazarcı esnafı, en küçük olayda dahi aldıkları gıda malzemelerinin fiyatlarının oynamasından yakınıyorlar. İstanbul’da yeni açılan köprü geçiş fiyatları dahi tazgahlara kilo başında 50 kuruş olarak yansıdı. Bu artışları müşteriye yansıtamayan esnafın, kar oranı düştükçe bu meslekten kopmaya başladığı belirtiliyor. Kayıt dışı olarak bu mesleği yapanların da bu arada vergi ve SGK ödemedikleri için artmaya başladıkları da bilgiler arasında yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817