PAZARLARDA ÖNLEM ALINDI
 Kalabalıkları fırsat bilerek yankesicilik, hırsızlık, tırnakçılık ve  dolandırıcılık olaylarını gerçekleştirenlere karşı, semt ve kurban pazarlarında  oldukça geniş çaplı önlemler alındı

 Bu kapsamda pazarlardaki emniyetin personel sayısı arttırıldı. Aynı zamanda Pazar giriş alanlarına vatandaşları ve esnafları uyarıcı afişler asıldı. Toplum Destekli Polis Ekipleri tarafından  Pazar girişlerinde broşür dağıtımı ve  bilgilendirme gerçekleştirildi.Kocaeli İzmit İlçe Merkezinde kurulan Perşembe Pazarında bu kapsamda yapılan çalışmalar doğrultusunda , Pazar girişinde vatandaş ve esnafları uyaran afiş asıldı. Ayrıca Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından Pazar  girişinde  kurulan stand ile  bilgilendirici broşür dağıtımı yapıldı.  

 

Pazar alanında   10 devriye 2 motorlu devriye olmak üzere 30 personel görev yaptı.  Ekipler  devriyue görevleri sırasında  çantalarını  açık bırakan, çocuk arabalarına asan  bayanları yankesicilik ve hırsızlık olaylarına karşı uyardı. Yine esnaflar, kalabalık nedeniyle sahte para olaylarına karşı uyarıldı. Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Koordinesinde, Yankecilik ve  Dolandırıcılık Bür Ekipleri idaresinde  gerçekleştirilen uygulamalara   Toplum Destekli Polislik Şubesi,  Motosikletli Yunus Ekipleri,  İlçe Emniyet Ekipleri’de destek veriyor. Uygulamaların daha öncede yapıldığı, ancak   kısıtlı sayıda personel  ile gerçekleştirildiği, böylesine geniş çapta yapılmadığ öğrenilirken, Pazar çevresindeki afişleri, Pazar girişindeki  broşür dağıtımını ve  yelekli devriyeleri gören  kötü niyetli kişilerin,  Pazar alanlarına girmediği   ve alınan önlemler sayesinde şu ana kadar herhangi bir olayın yaşanmadığı belirtildi. Ayrıca  uygulamaların bayram öncesi ve bitimine kadar devam edeceği   vurgulandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817