banner2779
banner2752
banner2750

 Pehlivan Hacılardan Dua İstedi

Körfez Belediyesi, ilçedeki hac farizasını yerine getiren Körfez’li bay ve bayan hacıları Yarımca Kültür Merkezinde verdiği yemekli programda bir araya getirdi. Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan ile eşi Ayşe hanımın ev sahipliği yaptığı yemeğe; Ak Parti Körfez İlçe Başkanı Osman Badem, Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan, belediye başkan yardımcıları Selattin Kabadayıoğlu, Mehmet Şendoğan, ilçede görev yapan imam-hatipler, kuran kursu öğreticileri ile bay ve bayan hacılar katıldı.

 

Eller Semaya Açıldı

Program, Ramazan Zor ve ekibinin okuduğu ilahiler ve getirdiği salavatlar eşliğinde yenilen yemeğin ardından, ilçe müftüsü Hasan Erdoğan’ın yemek duası ile devam etti. Körfez Müftülüğü Merkez Kuran Kursu Öğreticisi İlhami Demir ve Mustafa Demirel hocaların Kuran Tilaveti ile süren program Ramazan Zor ve Mustafa Demirel hocanın birlikte seslendirdiği  “Tala Al Bedru Aleyna” adlı ilahiden sonra protokol konuşmalarına geçildi.

 

Müftü Teşekkür Etti

Hem müftü, hem de hacı olarak programda bulunduğunu söyleyen Hasan Erdoğan “Hacca giderek Allah’ın davetine icabet eden tüm hacılarımızın, haccını tebrik ediyorum. Başkanımız sayın Yunus Pehlivan’a bizleri her yıl hacdan sonra böyle bir organizasyonla bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum.” dedi. Müftü Erdoğan konuşmasında haccın hikmetlerini anlattı.

 

Destek ve Dua İstedi

Hacıların sağlıklı bir şekilde kutsal topraklara gidip dönmelerinden büyük mutluluk duyduğunu programda yaptığı konuşmada belirten Başkan Pehlivan, davetlerini kırmayarak yemeğe katılan bütün hacılara teşekkür etti. Başkan Pehlivan konuşmasına “Hacca gidenlerin duası kabul olur. Bende siyaset arenasında bir  yolculuğa çıkıyorum. İki dönem bana verdiğiniz güçle, destekle başkan oldum. Üçüncü dönem tekrar sizlerden destek ve dua istiyorum.” diye konuştu.

 

 

“Ey Sevgili” Şiirini Okudu

Sezai Karakoç’un peygamberimiz için yazdığı “Ey Sevgili” adlı şiiri okuduktan sonra hacılara seslenen Pehlivan “Öncelikle haccınızın kabul olmasını diliyorum. Bu gün burada gönül soframızda sizlerle bir aradayız. Bu yemeği sizlerin onuruna tertip ettik. Sizlerde katılarak şeref verdiniz. Kutsal topraklardan aldığınız feyzi ve bereketi aileniz, sevdikleriniz ve çevrenizdeki insanlarla birlikte en iyi şekilde paylaşmanız ümidiyle haccınızın hayırlara vesile olmasını Yüce Allah´tan temenni ediyorum. Allah gidemeyenlere de bu görevi yerine getirmeyi nasip etsin.” dedi. Programın sonunda yemeğe katılan hacılara Başkan Pehlivan Kuran-ı Kerim hediye etti.









Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751