PEHLİVAN HEMŞEHRİLERİYLE BULUŞTU
 Tütünçiftlik Esentepe Mahallesi’nde bulunan Körfez  Ordulular Derneği’ne gelen Yunus Pehlivan’ı, dernek Başkanı Hasan Yılmaz karşıladı. Kadınlı erkekli yaklaşık 200 kişi tarafından karşılanan Pehlivan, ikram edilen aşureyi yedi ve okunan Kur’an-ı dinledi. Pehlivan, sohbet konuşmasında Türkiye ‘de inanç ayrılıklarının gün geçtikçe azaldığını belirterek, ‘’Toplumda Muharrem ayı, Ramazan ayı, aşure günü birlikte kutlanabiliyor. Türkiye’de zaman zaman aksamalar olsa da  insanlar birlikte inançlara saygılı olarak, dini günlerine ortak katılım yapabiliyorlar. Önümüzdeki aylarda İnşallah katılımlar daha  da artar. Haram aylar 4 aydır. Bunlardan biride Muharrem ayıdır. Bu aylarda herkes savaşı bırakırdı, bu nedenle hürmet edilen ay olarakta biliniyor. Hicri yılbaşı olarak ta bizim için bu ay ayrı bir önem taşıyor’’ dedi.

Yunus Pehlivan, sohbet sırasında dini bilgileri ve Kur’an bilgisiyle Orduluları şaşırttı. Pehlivan, Yunus Peygamber ile ilgili anlattığı Kur’an-ı Kerim’de yer alan bilgileriyle de bu konuda ne kadar dökümanlı olduğunu gösterdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817