Pehlivan Her Konuda Vatandaşının Yanında

Çamlıtepe mahallesinde Orman Bakanlığı’nın yeni çıkardığı Özel Orman Arazisi statüsünde bulunduğunu ve kendilerine tebligat yapılarak arazilerden işgalci oldukları için çıkmaları istenilen vatandaşların mağduriyetini ortadan kaldırmak ve sorunu çözüme kavuşturmak  için Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan mahalle sakinleri ile Nisan ayında bir araya gelmişti.Toplantıda  otuz beş yıldır süre gelen bu sorunu birlikte çözelim diyen Başkan Pehlivan, vatandaşlara bir de avukat tahsis etmişti. Konu ile ilgiliKörfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, başkan yardımcısı SelattinKabadayıoğlu, İmar Şehircilik Müdürü Yüksel Özdemir, Yapı Kontrol Müdürü Ömer Sayar, Avukat Osman Badem, mahalle Muhtarı Yahya Demirbağ ve konunun mağdurları ile birlikte Adapazarı bölge müdürlüğüne gitti.

Otuz beş Yıllık Sorunun Kararlılıkla Üstüne Gidiyor

Heyet, Adapazarı Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz ve Orman Mühendisler Odası Sakarya Şubesi Başkanı, Kadastro Mülkiyetleri Şube Müdürü Ahmet Akbulut ile görüştü. Görüşmede süreci anlatan Başkan Pehlivan  “1958 yılında Yarımca kadastro çalışmasında bu 89 parsel mera olarak işlemiş.1977 yılında belediye bu alanları mülke dönüştürmüş.Aynı yıllarda 1. nolu orman kadastrosu bu yerleri özel orman statüsü olarak kayıtlarına işlemiş.Konunun yaklaşık 35 yıllık bir süreci var. Sizler bu konuda masum ve haklıdır."diye konuştu.Dosyaları ve mahkeme kararlarını alan Adapazarı Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz “Yıkmak değil, yapma taraftarıyız” dedi. Türkyılmaz bu konudaki mağduriyetin giderilmesi, konunun çözülmesi için Başkan Yunus Pehlivan ile birlikte hareket edeceklerini söyledi.

Bölge halkı, konunun çözümü için büyük bir çaba sarf eden Başkan Pehlivan’a kendilerini de işin içine dahil ederek konuyu yetkililere taşıdıkları için çok mutlu olduklarını belirterek teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817