PEHLİVAN'DA EŞLİK ETTİ

 

Körfez Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı’na yönelik hazırlıklarını tamamladı. Belediye tarafından vatandaşların kurbanlık ihtiyaçlarını giderebilmeleri için satış alanı oluşturuldu. Körfez Belediyesi kurban satış yerleri için noter huzurunda kura çekildi.

 

Körfez Belediyesi, Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde kurbanlık satış bölgesinde 134 büyük baş, 11 küçükbaş hayvan satışı için yer oluşturuldu. Kurbanlık getiren vatandaşların ihtiyaçlarını giderebileceği otopark, tuvalet, mescit ve 2 çay salonu yapıldı. Elektrik ve su tesisatı da döşenen kurbanlık satış yerlerinin içine ayrıca canlı tartımlar için kantar ve kesimhane kuruldu. Yerler, Körfez Belediyesi Yarımca Kültür Merkezinde noter huzurunda kura çekimi yapılarak sahiplerine teslim edildi.

 

Körfez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün organize ettiği, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Körfez Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Ali Osman Yıldırım, belediye veterineri Arzu Demirhan Ergeç, ilçe tarım müdürlüğü ve müftülükten görevli yetkililerin de hazır bulunduğu kura töreninde 145 kişinin kurban satış yeri tespit edildi. Kurban satıcılarına yerler hakkında bilgi veren veteriner Arzu Demirhan Ergeç “Küpelenmemiş ve kayıt altına alınmamış sığır, koyun ve keçi türü hayvanlar kurbanlık satış yerlerine kesinlikle alınmayacaktır. Her türlü tedbirin alındığını, sağlık kontrolünden geçilmeyen hiçbir hayvanın satışına izin verilmeyecek” dedi. Çevre ve hijyen konusunda satıcıları uyaran Çevre Koruma Müdürü Ali Osman Yıldırım, temizlik kurallarına uymalarını istedi. Müftülüğün görevlendirdiği Mehmet Akif Ersoy Cami İmam Hatibi Mehmet Yıldırım katılımcılara kurbanla ile ilgili dini bilgiler aktardı.

 

Yoğun programı arasında kura çekimine katılarak, kurban satıcıları ile görüşen onlarla muhabbet eden Başkan Pehlivan kurban satıcılarına “şimdiden hayırlı işler, bol kazançlar” diledi. Başkan Pehlivan yaptığı konuşmada “Alanında vereninde memnun olacağı bir bayram dönemi olsun” dedi. Başkan Pehlivan belediye ekiplerinin, herhangi bir problem yaşanmaması için bayram süresince 24 saat hizmette olacağını kaydetti.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817