banner2779
banner2752
banner2750

Pehlivan;”DUBAİ’NİN RUHSATI VAR”
Çevreciler, Yarımca Mimar Sinan Mahallesi`nde yapımı devam eden Dubai Port Yarımca Konteyner Terminali için, Körfez ve Kocaeli`de bulunan sivil toplum örgütlerinin Sakarya Bölge İdare Mahkemesi`ne yaptıkları başvuru sonucunda mahkemenin, sivil toplum örgütünü haklı bularak Dubai Port Limanı`nın yapımını durdurma kararı verdiğini iddia etmişti.

BAŞKAN’DAN ŞİKAYETÇİ OLDULAR

ÇEKÜL Kocaeli Temsilcisi, Çevre Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı Başkanı ve Kocaeli Sivil İnisiyatif Platformu Başkanı Numan Gülşah ve çevreciler, iddia edilen yürütmeyi durdurma kararıyla beraber Duabi port’un çalışma alanının kapısına asma kilit vurarak eylem yapmış ve Vali Ercan Topaca ile Körfez belediyesi başkanı Yunus Pehlivan başta olmak üzere bir çok kişi hakkında suç duyurusunda bulunmuşlardı. Bu eylemler gerçekleşirken memleketi Ordu’ya bir cenazeye katılmak için giden Körfez belediye Başkanı Yunus Pehlivan’dan cevap çok geçikmedi.

PEHLİVAN; BÖYLE BİR KARAR YOK

Aynı kararın kendilerinde olduğunu ve kararın söylendiği gibi olmadığını kaydeden Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan;” Mahkemenin Dubai Port ile ilgili olarak “yürütmeyi durdurma kararı” diye bir karar yok. Kararın başında yürütmeyi durdurmaksızın çalışma yapılan alanın inceleneceğine ve konu ile alakalı bilir kişilerin onayı alınacağını belirtilmiştir. Aksi takdirde böyle bir karar olsa uygulamasını hemen yaparız.

DUBAİ PORT’UN RUHSATI VAR

Pehlivan konuşmasına şöyle devam etti;” Çevreci arkadaşlarımızın söylediği gibi bir karar olsa en başta orayı biz kapatırız ancak verilen bir karar yoktur. Ayrıca Dubai Port’un ruhsatı olmadığını iddia etmişler. Çalışmaların yapıldığı alanın arsa sahibi Dubai Port’tur ve ruhsatı vardır. Resmi olarak her çalışmayı yapabilirler”dedi. /Ahmet YARAR 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751