banner2779
banner2752
banner2750

PEHLİVANLAR FATİH’İN OTAĞINDA ER MEYDANINA ÇIKTI
  

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahipliğinde düzenlenen Fatih’in Otağı Geleneksel Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri’nde er meydanında kıran kırana mücadelede Orhan Okulu’yu mağlup eden Recep Kara başpehlivan oldu

 

Gebze Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Fatih’in Otağı Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri kıran kırana mücadelelere sahne oldu. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahipliğinde, Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği yer olan Gebze Hünkar Çayırı’nda düzenlenen yağlı güreşlerde baş pehlivan, baş altı, büyük orta, küçük boy, küçük orta, deste, tozkoparan, teşvik, minik 1, minik 2 ve minik 3 dallarında 400’ü aşkın sporcu kıran kırana mücadele etti.

GENİŞ KATILIM

Ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in yanı sıra Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Ak Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Milletvekili İlyas Şeker, AK Parti Milletvekili Adayı Cemalettin Kaflı, Yalçın Coştur, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Soba, Çayırova İlçe Başkanı Zafer Kılıç, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak,  İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ertan Kara, İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz, güreş sporuna gönül veren ve yurdun dört bir yanından gelen vatandaşlar Hünkar Çayırı’nı doldurdu.

MÜBAREK BİR MEKAN

Gebze Belediyesi Mehteran Takımı’nın verdiği konser ve ardından Kur’an tilavetinin okunmasının ardından başlayan Fatih’in Otağı Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri’nde kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Bugün ata sporumuzun icra edildiği bu tarihi mekan, Gebze’miz için çok değerli bir mekandır. Çok mubarek bir mekandır. Üzerine bastığımız bu topraklar, sultanlar sultanı bir büyük padişahın karargah kurduğu ve yine son nefesini bir sefer sırasında burada verdiği çok müstesna bir yerdir. Huzurlarınızda vefatının 534. yıldönümünde Fatih Sultan Mehmet Han’ı bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum.

BAŞARILAR DİLİYORUM

Yağlı güreş bizim kültürümüzle, örf ve geleneklerimizle yoğrulmuş, geleneksel ata sporumuzdur. Pehlivan tüm bu erdemlerle, meziyetlerle donanmış kimse demektir. Onun için böyle güzel bir geleneği, böyle asil bir sporu milletimiz yüzyıllardır yaşatıyor ve yaşatmaya da devam edecek. 21. Geleneksel Hünkar Çayırı Yağlı Güreş Şenliğimize bu yıl da ülkemizin dört bir köşesinden yoğun bir katılım oldu. Miniklerden başpehlivanlığa kadar yaklaşık 400 pehlivan bu çayırda zirveye ulaşmak için mücadele edecek. Ben gün boyunca yapılacak müsabakalarda tüm pehlivanlarımıza başarılar diliyorum. Sakatlanmadan centilmence buradan ayrılmalarını temenni ediyorum” dedi. Başkan Köşker’in ardından kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan da er meydanına çıkan pehlivanlara başarılar diledi.

DERECEYE GİREN PEHLİVANLAR

Konuşmaların ardından güreşlere geçildi. Aileleriyle birlikte Hünkar Çayırı’na gelen Gebzeliler pehlivanların nefes kesen mücadelelerine şahitlik etti. Pehlivanlar Recep Kara ve Orhan Okulu’nun er meydanında mücadele ettiği Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri’nde Okulu’yu mağlup eden Recep Kara başpehlivan oldu. Başaltı dalında ise Alişah Kurt’u mağlup eden Nedim Gürel başaltının galibi oldu. Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri’nde dallarda dereceye giren sporcular ise şöyle: “Minik 1; 1. Cengizhan Ramazan Doğan, 2. Semih Karagöz, 3.’ler Ramazan Yıldız, Engin Çadırlıoğlu, Minik 2; 1. Ahmet Karakuş, 2. Muhammet Karakuş, 3. Muhammet Ali Yılmaz ve Samet Yavan, Teşvik 1; 1. Sinan Yıldız, 2. Özgürccan Duymaz, 3. Celal Bayar Çilenker ve Adem Burak Uzun, Teşvik 2; 1. Ömer Ağdaç, 2. Emre Dedeoğlu, 3. Ensar Bıyık ve ferdi Ayazcı, Tozkoparan; 1. Serdar Yıldırım,2. Ahmet Faruk Uğuz, 3. Ümit Sasa ve Asım Ülkü, Ayak; 1. Umur Aybey, 2. Uğur Akbay, 3. Yılmaz Yıldız ve Temel Altıntaş, Deste Küçük; 1. Mustafa Taş, 2. Telat Uyar, 3. İsa Yiğit Aydın ve Erdaş Duman, Desta Orta; 1. Alpaslan Tekmen, 2. Resul Yılmaz, 3. Muhammet Can Kutay ve Semih Bayram Yılmaz, Deste Büyük; 1. Metin Alpaslan Temizce, 2. Tunahan Özgül, 3. Hasan Güzeller ve Ayhan Ural; Küçük Orta Küçük; 1. Ali Kazım Yavuz, 2. Berat Pehlivanoğlu, 3. Tolga Turan ve Yıldıray Akın, Küçük Orta Büyük; 1. Kasım Adem Altun, 2. Mehmet Karakaş 3. İbrahim Gökhan Gökalp ve Özkan Yılmaz, Büyük Orta; 1. Rıfat Poyraz, 2. Ömer Faruk Kalender, 3. Erdem Uygun ve Semih Turgut.”  





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751