Pehlivanlar Kartepe'de Buluşuyor
 Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin rövanşı niteliğindeki Kartepe 11. Geleneksel Hergeleci İbrahim Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri’nde pehlivanlar, 16 Ağustos 2014 cumartesi günü Hergeleci İbrahim Er Meydanı’nda kıspetlerini giyecek. Bu yılki güreşlerde aralarında ünlü başpehlivanların bulunduğu 29 baş pehlivan ve diğer boylarda toplam 400 güreşçi kürsüye çıkmak için mücadele edecekler.

Kartepe Belediyesi Hergeleci İbrahim Er meydanında gerçekleştirilecek olan ve her yıl kıran kırana mücadelelere sahne olan Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşlerinde bu yıl da önemli başpehlivanlarla anlaşıldı. Türkiye’nin bir çok ilinden gelecek pehlivanlarla renklenecek güreşlerde, geçen yılın Kırkpınar şampiyonu bu yılın ikincisi İsmail Balaban, geçtiğimiz yıllarda birincilikler ve çeşitli dereceler almış Mehmet Yeşilyeşil, Ahmet Kavakçı, Fatih Koyuncu, Kemal Karaboğa, Güngör Ekin gibi isimler kıspet giyecek.

Kartepe Güreşlerinde boy gösterecek pek çok ünlü isim 11. Geleneksel Hergeleci İbrahim Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri’nde de birincilik kürsüsüne çıkmak için izleyenlere zevkli ve çekişmeli güreş izleme imkanı verecek. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, de bu yıl ki organizasyona tüm güreş severleri davet ederken, “Ata sporunu yaşamak ve yaşatmak adına 16 Ağustos tarihinde herkesi Kartepe’ye bekleriz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817