PEHLİVANLAR SEKA PARK ER MEYDANI’NA ÇIKIYOR
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geleneksel hale gelen Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nin 10 Mayıs Pazar günü yedincisini düzenleyecek. Seka Park Uçurtma Tepesi’nin önünde gerçekleştirilecek olan güreşler, saat 09.00 itibariyle başlayacak. Sezonun ilk yağlı güreş organizasyonu olması ve Kırkpınar öncesi önemli bir etap haline gelmesi nedeniyle Seka Park Altın Kemer Güreşleri sporcular için büyük önem taşıyor. Büyükşehir, bu yılki güreşleri, Türk güreşinin unutulmaz sporcuları arasında yer alan ve Göçmen Recep adıyla bilinen Recep Güreşen onuruna düzenleyecek.

RECEP GÜREŞEN KATILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, 7. Seka Park Altın Kemer Güreşleri ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Seka Park Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, başpehlivanlar İsmail Balaban, Recep Kara, Ahmet Kavakçı, Ahmet Taşçı, Faruk Akkoyun ve Ömer Aslantaş katıldı. Basın toplantısında ayrıca, bu yılki güreşlerin onuruna düzenlendiği Recep Güreşen de yer aldı.

KIRKPINAR BAŞPEPLİVANLARI KOL BAĞLAYACAK

Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş basın toplantısında bu yıl yedincisi düzenlenecek Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleriyle ilgili detaylı bilgi sundu. Bu yılki güreşlere Türkiye’nin tüm önemli başpehlivanlarının katılacağını açıklayan Okumuş, bu çerçevede bin pehlivanın Seka Park er meydanında kol bağlamasının hedeflendiğini söyledi. Okumuş güreşlere, geçen yılın Kırkpınar başpehlivanı Fatih Atlı’nın yanı sıra İsmail Balaban, Recep Kara, Abdullah Güngör, Osman Aynur, Mehmet Yeşil Yeşil, Mustafa Kemal Karaboğa ve Ahmet Kavakçı gibi ünlü başpehlivanlar katılacağını kaydetti.

GÖÇMEN RECEP ONURUNA DÜZENLENECEK

Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, basın toplantısında Büyükşehir Belediyesi’nin Seka Park Altın Kemer Güreşleri’ni her yıl Türk güreşine katkı vermiş bir ismin onuruna düzenlediğini hatırlattı. Okumuş, bu geleneğin bu yıl da devam ettirileceğini ve 7. Seka Park Altın Kemer Güreşleri’nin Göçmen Recep ismiyle bilinen Recep Güreşen onuruna düzenleneceğini bildirdi.

14 KATEGORİDE DÜZENLENECEK

Feyzullah Okumuş, güreşlerin hangi kategorilerde düzenleneceği ile ilgili de bilgi verdi. Güreşler bu yıl baş, başaltı, büyük orta, küçük orta büyük, küçük orta küçük, deste büyük, deste orta, destek küçük, ayak, tozkoparan, teşvik 2, teşvik 1, minik 2 ve minik 1 olmak üzere toplam 14 kategoride yapılacak.

ALTIN KEMER SAHİBİNİ BEKLİYOR

Başpehlivana verilecek altın kemer ile ilgili de bilgi aktaran Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, “Başpehlivana verilen altın kemer kendisine ait olacak ve Kırkpınar’daki gibi 3 kez kazanma şartı aranmayacak. 15 bin TL tutarındaki Altın Kemer’in üzerinde yağlı güreşler ve Kocaeli’ne özgü motifler yer alacak” dedi.

DÜNDEN BUGÜNE YAĞLI GÜREŞLER

Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, basın toplantısında 2009 yılından bu yana gerçekleştirilen Seka Park Altın Kemer Güreşleri ile ilgili bilgi aktardı. 2009 yılından bu yana Seka Park Er Meydanı’na 294 başpehlivan olmak üzere toplam 4 bin 414 pehlivanın çıktığını kaydeden Okumuş, yine bu güreşlerde 6 yıl boyunca 9 ton yağ kullanıldığını ifade etti. Okumuş, 2009 ve 2014 yıllarında Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan olmuş sporcuları da tek tek saydı.

KIRKINAR’A GİDEN YOL

Okumuş, 2011 ve 2012 yıllarında Seka Park Altın Kemer Güreşleri’nde başpehlivan olan Ali Gürbüz’e dikkat çekerek, “Ali Gürbüz, bu yıllardaki başarılarını Kırkpınar’a da taşıyarak orada da başpehlivan oldu” dedi.

BAŞKAN AYDIN’DAN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Basın toplantısına katılan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Cumhuriyet tarihinin beş altın kemerinden üçünün Kocaeli’nden çıktığını hatırlatarak, Kocaeli’nin yağlı güreşlerdeki başarısı ile tanındığını kaydetti.

BÜYÜKŞEHİR’İN BÜYÜK VEFASI

Aydın, ata sporuna her zaman önemli katkılar sunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ederek, “Bunun yanı sıra güreşler her yıl Türk Güreş’ine katkı sunan ustalarımız adına yapılıyor. Böylece gençlerimize ustaları hatırlatılıyor. Bunun için de ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

BAŞKAN BİZLERİ UNUTMUYOR

Toplantıda bu yılki güreşlerin onuruna düzenleneceği Recep Güreşen de bir teşekkür konuşması yaptı. “Biz Kocaeli’nin pehlivanlarıyız” diyen Recep Güreşen, “Başkan Karaosmanoğlu sağ olsun, biz yaşlıları unutmuyor. Bu yılki güreşleri de benim adına düzenleme kararı almışlar. Bunun için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

KALİTELİ GÜREŞİN ADRESİ SEKA PARK

Toplantıya katılan başpehlivan Recep Kara ise, yağlı güreşlerin Türk İslam Coğrafyasında bir kültür mirası olduğunu kaydederek, “Bizler de bu mirasın bugünkü temsilcileriyiz. Seka Park Altın Kemer Güreşleri Kırkpınar öncesi önemli bir etap. Kış boyunca bütün güreşçiler çalıştı ve kendilerini ilk gösterecekleri yer de Seka Park Altın Kemer Güreşleri olacak. Pazar günü son derece kaliteli güreşler olacak. Herkesi bu güreşlere bekliyoruz” dedi.

ALTIN KEMERLE ANI FOTOĞRAFI

Basın toplantısının sonunda, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Recep Güreşen ve başpehlivanlar ile birlikte Altın Kemer önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817