Pehlivanlarımız bu haftada kürsüdeydi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu pehlivanlar, geçtiğimiz hafta yapılan üç farklı yağlı güreş organizasyonunda da birçok kategoride kürsüye çıktı. Cumartesi günü Kartepe’de Pazar günü ise Kütahta ve Tekirdağ’da güreşen mavi beyazlılar üç turnuvada da şampiyonluk kürsüsündeydi.

 

KIRKPINAR ŞAMPİYONU İLE FİNAL YAPTI

Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Geleneksel Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri nefes kesen karşılaşmalara sahne oldu. Bu karşılaşmalardan en dikkat çekeni Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporun Büyükler Türkiye Şampiyonu güreşçisi Faruk Akkoyun ile 656. Tarihi Kırkpınar Güreşleri Başpehlivanlık birincisi Antalyalı İsmail Balaban arasında yapılan müsabaka oldu.


 

BALABAN’I YENEREK BAŞPEHLİVAN OLDU

Fiziksel olarak birbirlerine çok yakın olan iki pehlivan hareketli bir müsabaka çıkarttı. Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında çok teknik bir oyun sergileyen Kağıtsporlu Akkoyun,  müsabakanın galibi olarak Kartepe Güreşleri’nin Başpehlivan birincisi oldu. Akkoyun’a ödüllerini Başbakan Yardımcısı Fikri Işık takdim etti.

 

KÜRSÜDEN İNMEDİLER

Başaltı güreşlerinde kürsünün tamamını Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü sporcuları oluşturdu. Finale kalmayı başaran Emre Gürbüz ve Hamit Altun arasında geçen karşılaşmanın galibi Emre Gürbüz oldu. Büyükorta güreşlerinde de finale iki Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü sporcusu kaldı. Muhammet Emin ile Mustafa Arslan arasında geçen final karşılaşmasında ise kazanan Muhammet Emin oldu.

 

KÜTAHYA DOMANİÇ GÜREŞLERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin formda başpehlivanı Faruk Akkoyun, Domaniç güreşlerinde de rakiplerini yenerek finale kalmayı başardı. Finalde Antalya Manavgat Belediyesi adına güreşen Serhat Gökmen ile karşılaşan Akkoyun, önceki günün yorgunluğuna aldırış etmeden rakibi Serhat Gökmen’i de yenerek Domaniç güreşlerinde de başpehlivanlık birincisi olmayı başardı.

 

TEKİRDAĞ KAPAKLI GÜREŞLERİ

Kütahya Domaniç güreşleriyle aynı gün düzenlenen Tekirdağ’daki Kapaklı Güreşlerine de katılan Kağıtsporlu güreşçiler farklı kategorilerde dereceler kazanarak ilimizi en iyi şekilde temsil etti. Başaltı boyunda rakiplerini yenerek yarı finale yükselen Rıfat Poyraz yarı final müsabakasında elenerek üçüncü oldu. Büyükorta boyunda güreşen Özer Ay zorlu müsabakalar sonucu yarı finale kalmayı başardı. Kıyasıya geçen yarı final karşılaşmasında rakibine yenilen Özer Ay, üçüncülük kürsüsünde yerini aldı.

 

ALTINTAŞ KÜÇÜKOARTA BOYDA ŞAMPİYON

Küçükorta Büyük Boyda güreşen Ünal Altıntaş, zorlu ve uzun süren karşılaşmaların ardından yarı finale kalmayı başardı. Yarı finalde rakibini yağlı güreş tabiriyle keçi dikmesi oyunu ile yenen Altıntaş finale kalmayı başardı. Final de kendisinden yaşça çok daha genç bir sporcu ile karşılaşan Altıntaş, tecrübesi sayesinde rakibini tuş ederek Küçükorta Büyük Boyda birinci oldu. Müsabakaların ardından kürsüye çıkmaya hak kazanan sporculara madalyaları verildi.

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817