PEHLİVANLAR,KIRKPINAR’DAN ÜÇ MADALYA ÇIKARDI
 22-24 Temmuz tarihleri arasında Edirne Saray içinde, Edirne Belediyesi tarafından Bu yıl 655.’ncisi yapılan Geleneksel Tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı güreşlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu üç pehlivan çeşitli kategorilerde dereceler kazandı. 1361 yılından buyana aralıksız olarak yapılan tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinde Büyükşehirli yağlı güreşçiler baş pehlivanlıkta üç, baş altında yedi, büyük ortada sekiz, küçük orta büyük boyda üç, küçük orta küçük boyda dört, diğer alt kategorilerde yirmi güreşçiyle er meydanında mücadele etti.

 

1969 PEHLİVAN KATILDI

Bu yıl yapılan 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, tarihin en yüksek katılımına sahne oldu. 1969 pehlivan güreşlere katılırken, 61 başpehlivan dualı çayır Er Meydanı'nda güreş severlerin karşısına çıktı. Güreşlerde yerli ve yabancı 262 basın mensubu görev yaptı. Müsabakayı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milletvekilleri, Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü Genel Sekreteri Fatih Özkaraaslan, branş yöneticisi Muhammet Feyzi Karabıyık’ta izledi.

 

ALTI PEHLİVAN BOY ATLADI

Üç gün süren güreşlerde deste küçük boyda Büyükşehir Kağıtsporlu Ramazan Sarı rakiplerini yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Büyük ortada Kazım San ve Tanju Gemici üçüncü olarak bronz madalya kazanan isimler oldu. Müsabakaların ardından Ramazan Sarı’ya altın madalyasını Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın verdi. Büyük ortada, üçüncü olan Kazım San ve Tanju Gemici’ye ise ödüllerini Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan verdi. Öte yandan Ramazan Sarı, deste küçük boydan, deste orta boya, Tanju Gemici ve Kazım San büyük ortadan baş altına, çeyrek finalde elenen Mustafa Arslan ile Emre Gürbüz, küçük orta büyük boydan, büyük ortaya, Abdülvasi Balta, ayak boyundan, deste küçük boya güreşmeye hak kazandı.


ALTIN KEMER, ALTIN PUANLA GELDİ

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin baş pehlivanlık mücadelesi ise nefesleri kesti. Final güreşine kalan Antalyalı başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil ve Ordu Ünyeli Recep Kara güreşin ilk yarım saatlik bölümünde yenişemedi. Müsabakanın 10 dakikalık puanlama bölümünde Er Meydanı'nda yine yenişemeyen başpehlivanlar, 'altın puan' bölümüne geçti. Yaklaşık 60 dakika süren zorlu mücadelede Kara, rakibi Yeşil Yeşil karşısında bir puan alarak, altın kemeri kazanan taraf oldu.

 

BAŞPEHLİVAN
1-Recep Kara
2-Mehmet Yeşil Yeşil
3-Şaban Yılmaz
3-Ali Gürbüz

 

BAŞALTI

1-Ali Yanatma

2-Kemal Şahin

3-Emre Erkal

3-Hakkı Aygün

Başaltı

MİNİK 1

1-Cengizhan Ramazan Doğan

2-Yasin Yeşil

3-Deniz Demir

3-Onur Keskin

Minik 1

MİNİK- 2

1-Ramazan Yıldız Çilenker

2-Duhan Hamza Duman

3-Yiğit Öztürkcan

3-Görkem Karabıyıklıdan

Minik 2

TEŞVİK- 1

1-Ömer Faruk Kırat

2-Erkan Şahin

3-Ümit Yavuz

3-Furkan Taş

Teşvik 1

TEŞVİK- 2

1-Mustafa Ali Çıldan

2-Eren Kalkan

3-Osman İrfan Alpat

3-İbrahim Akyiğit

Teşvik 2

TOZKOPARAN

1-Ensar Bıyık

2-Adem Ayseli

3-Murat Yılmazlar

3-Enver Tunahan Çetin

Tozkoparan

AYAK

1-Serdar Yıldırım

2-Sefa Yılmaz

3-Umur Aybey

3-Ömer Ağdaş

 

Ayak

DESTE- 1 (Deste Küçük)

1-Ramazan Sarı

2-İbrahim Çağlayan

3-Umut Bayraklı

3-Hacı Abdullah Dilek

Deste 1 Deste Küçük

DESTE- 2 (Deste Orta)

1-Hidayet Avcı

2-Mustafa Taş

3-Enes Mustafa Akşehirlioğlu

3-Yunus Emre Yaman

Deste 2 Deste orta

DESTE- 3 (Deste Büyük)

1-Hasan Güzeller

2-Hasan Özdemir

3-Semih Bayram Yılmaz

3-Onur Susuz

Deste 3 Deste Büyük

KÜÇÜK ORTA KÜÇÜK BOY

1-Tolga Turhan

2-Emirhan Ergin

3-Fatih Al

3-Mustafa Çoban

Küçük Orta Küçük Boy

KÜÇÜK ORTA BÜYÜK BOY

1-Cengizhan Şimşek

2-Rasim Saraç

3-Mevlüt Köken

3-Tansel Umut

Küçük Orta Büyük Boy

BÜYÜK ORTA BOY

1-Kürşat Şevki Korkmaz

2-Süleyman Başar

3-Tanju Gemici

3-Kazım San

Büyük Orta Boy

EN İYİ PEŞREV

1-Gürsel Umut

2-Atakan Makas

3-Gökhan Vurcanlı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817