Periler Adana’da Tarih Yazıyor

Kupanın favorileri arasında gösterilen Galatasaray ise kupaya veda etti.

Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde İzmit Belediyespor, Galatasaray’ı 81-66’lık skorla mağlup etti. Bu sonuçla İzmit Belediyespor, Kadınlar Türkiye Kupası’nda yarı finale yükselmeyi başardı. Adana’da Atatürk Spor Salonu’nda oynanan ve Tivibu Spor’dan da naklen yayınlanan mücadeleye Galatasaray, Işıl Alben, Bria Nicole Hartley, Meltem Yıldızhan, Victoria Macaulay, Tilbe Şenyürek, İzmit Belediyespor da Courtney Williams, Gizem Yavuz, Sasa Cado, Gamze Takmaz ve Kristine Anigwe beşiyle başladı. Karşılaşmanın ilk periyodunu 20-10 önde tamamlayan Galataaray, devreyi de 35-31 önde bitirdi. 2. yarıya fırtına gibi başlayan İzmit’in perileri 3. periyodu 57-45 önde tamamladı. Son periyotta da temposunu koruyan İzmitli basketbolcular Galatasaray’I 81-66 yenerek yarı finale yükseldi. 

İZMİTLİ ÖZGE’DEN 5 TANE 3’LÜK

İzmit Belediyespor’un Amerikalı oyuncuları Courtney Williams 30, Kristine Anigwe 20 sayı atarak galibiyette önemli pay sahibi olurken, İzmitli Özge Kavurmacıoğlu ise 5 tane 3’lük atarak 15 sayıyla oynadı. Galatasaray’da ise Victoria Macaulay 18 ve Işıl Alben ile Bria Nicole Hartley de 15’er sayıyla mücadeleyi noktaladı.

SIRA GELDİ KARTAL’A

Adana’nın ev sahipliğinde Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen Kadınlar Türkiye Kupası’nda çeyrek final maçlarının tamamlanmasının ardından; Beşiktaş TRC İnşaat, Çankaya Üniversitesi, Fenerbahçe Öznur Kablo ve İzmit Belediyespor yarı finale yükseldi. Temsilcimiz İzmit Belediyespor, Beşiktaş ile eşleşti. İzmitli sporcularımız bu akşam (Perşembe) 20:30’da karşılaşacağı Beşiktaş’ı elediği takdirde adını finale yazdıracak.  Yarı finalin diğer ayağında ise, Fenerbahçe Öznur Kablo ile Çankaya Üniversitesi karşılaşacak. Yarı finali geçen takımlar, 28. Türkiye Kupası’nın sahibi olmak için 7 Mart Cumartesi günü saat 15.00’te Adana Atatürk Spor Salonu’nda kozlarını paylaşacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817