PETROL ÜRÜNLERİ VE SANAYİCİLER DERNEĞİNDEN DENLİ’YE ZİYARET
  

Körfez Petrol Ürünleri ve Sanayiciler Derneği yönetim kurulu Körfez belediyesi başkan yardımcısı Faruk Denli’yi makamında ziyaret etti ve Dernek hakkında bilgi verdi. Körfez Petrol Ürünleri ve Sanayiciler Dernek Başkanı Ömer YAĞIZ, Sekreter Serpil YAYLA, Fatih SARIÇİÇEK, ST elektronik güvenlik firma yetkilisi Sergey ZAYRİATSKİ katıldı. Dernek yönetimi adına başkan Ömer Yağız Dernek hakkında bilgi verdi. Dernek hakkında bilgi alan Başkan yardımcısı Faruk Denli dernek hakkındaki düşünceleri ve Körfez ilçe ye ne gibi faydaları olabilir hakkında fikir alışverişinde bulundu.

 

Yağız’’ Önce Emniyet

-        Sanayinin gelişimine katkıda bulunabilmek; bölgenin teknik, emniyet, güvenlik, sosyal ve ekonomik açıdan sağlıklı, daha güvenli koşullara sahip olabilmesi amacıyla, bilgi paylaşımı ve güç birliği hedeflenerek, 2014 yılında kurulmuştur. Sanayi kenti olan ilçemizin en çok emniyet açısından güvenli olması gereken bir noktadadır. İşte bu noktada derneğimiz akaryakıt işi yapan tüm kuruluşlarımızın işinde sağlam il ve ilçemizin hem hava hem de olası tüm tehlikelerle alakalı önlem almaktayız. Bölgemiz 26 Mart 2014 tarihindeki Bakanlar Kurulu kararıyla “Körfez Enerji Bölgesi” olarak adlandırılmıştır ve Türkiye’de tektir. Bölgenin yönetimi, aynı kararla Kocaeli Valiliği’ne devredilmiştir ve Körfez Enerji Derneği’nin katkılarıyla yönetici bir şirket kurma çalışmaları devam etmektedir.Bölgedeki tesisler, sanayi bölgesi içinde bulunmalarının dışında, kullanım imkânları itibariyle büyük bir limanın parçaları olma özelliğindedir.

Yağız’’ Kocaeli Körfez Enerji Bölgesi

-        Bölgedeki tesisler ve araziler her türlü ağır sanayi, yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı maddelerin imaline ve depolanmasına uygun ruhsatlıdır.

-         Birçok tesisin, limana ulaşmak için kullanacağı boruları geçirmek için, demir yolları tarafından ruhsatlandırılmış menfezleri bulunmaktadır.

-        Bu sayede, tesisler, Gaz ve Petrol ürünlerinin taşınması için  hemTüpraş rafinerisine hem de limana bağlanabilmektedir.

-        Bölgedeki tesisler Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu, Tüpraş Rafinerisi arazisi ile komşu durumundadır.

Yağız’’ Bölgemizde Yeni Düzenleme Var.

      Bölgede, halihazırda kurulu ve kurulacak tesisler, anlaşma yaparak, Petline, Habaş ve Demirören  platformlarından denize ulaşabilirler.Daha sonra ise, İgsaş limanı devreye girecek ve  buradan da 40- 50 bin tonluk gemilerle mal tahliye edilebilecektir.Burada tesisi olan firmalar hem Tüpraş rafinerisinden, hem de dış ülkelerden petrol ve petrol ürünlerini sahalarına Boşaltabilir, depolayabilir ve dağıtımını yapabilirler. Dedi’’.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817