PEYGAMBER SEVGİSİ SALONA SIĞMADI
 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ardından Körfez İlçe Müftülüğünün Kuranı Kerim-i en güzel okuma yarışmasında dereceye giren bayan öğrencilere ödül töreniyle devam etti. Daha sonra Hereke İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri sahneye çıkarak efendimiz için birbirinden güzel ilahileri seslendirdiler. Ödül töreni ve ilahilerin ardından sahneye çıkan Prof. Dr Nihat Hatipoğlu, yaklaşık 2 saat boyunca Hz. Peygamber’in hayatını anlattı.

O’nu Anlatmaya Gücümüz Yetmez

Program saatinden önce hınca hınç dolan Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ndeki coşkuya ortak olan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Kutlu Doğum coşkusunun yüreklerde yaşandığını belirterek, tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni etti. Başkan Baran ”Alemlere rahmet Peygamber Efendimizin doğumunun 1444.’inci yılını kutlarken sizlerle bir araya gelmekten oldukça mutluyum. Sevgili Peygamberimizi burada saatlerce, asırlarca anlatsak yine de O’nu anlatmaya gücümüz yetmez. Ne zaman Peygamberimizin ahlakını, yaşantısını örnek alarak, hayatımıza yansıtırsak, o zaman kendimize ondan bir şeyler katmış oluruz. Yoğun katılımınıza teşekkür ediyorum. Kutlu Doğum Haftasının tüm vatandaşlarımıza, ülkemize, İslam Âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Dedi.

 

Bu Coşku Yüreklerimizdeki Peygamber Sevgisinin Coşkusudur

Program kapsamında yaklaşık 2 saat boyunca Hz. Peygamber’in hayatını anlatan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, programa yoğun ilgi gösteren Körfezlilere “Bu coşku yüreklerimizdeki Peygamber sevgisinin coşkusudur. Dedi. Hz. Peygamber’in hayatını örneklerle anlatan Hatipoğlu” O’nu sevmemek, hayran olmamak mümkün mü, Rabbimizin dünyaya en büyük hediyesi Hz. Muhammet’tir. Ey Körfez Resulullah orda deseler, bu salonu boşaltırsınız değil mi. O kadar büyük Hz. Muhammed.” Dedi.

Hatipoğlu, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in örnek hayatından kesitleri anlattığı konuşmasında “İnsanlık tarihinin en büyük inkılapçısını her yıl nisan aylarında yeniden anıyoruz. Bizler de bunu bir vesile bilip, O’nu tanıtmak için salonlara koşuyoruz. Bizlerle sizi buluşturan Belediye Başkanımız İsmail Baran’a teşekkür ediyorum” dedi.

Sohbet havasında gerçekleşen programda Hatipoğlu, gönüllere bir kez daha taht kurdu. Yaklaşık 2 saat süren sohbet sırasında Hatipoğlu birlik, beraberlik ve barış mesajı verdi. 







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817