PİLİ GETİR KİTABI GÖTÜR


23 Nisan İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Rüya Senay Bekçibaşı, biriktirdiği atık pilleri İzmit Belediyesine getirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkililerine biriktirdiği pilleri teslim eden ilkokul öğrencisine hikaye kitaplarından hediye edildi. Rüya Senay Bekçibaşı’nı  davranışından dolayı teşekkür edip tebrik eden İzmit Belediye yetkilileri “ bilindiği gibi  kullanılmış pillerin içinde  magnezyum, nikelkadyum gibi  ağır metaller var.

300 YIL ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

 Kontrolsüz şekilde çöpe atılan piller suyun, havanız, toprağın kirlenmesine neden oluyor. Doğaya atılan bir pil 300 yıl doğadaki etkisini sürdürmektedir. İzmit Belediyesi olarak bu olumsuzlukların önüne geçmek için kullanılmış pillerin topluyoruz. 8 yıl içinde 40’tona yakın atık pil toplanarak çevre katliamlarının önüne geçilmiş olundu” dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817