PİŞMANİYE FESTİVALİ GELECEK YIL BAKÜ’DE YAPILACAK
 AĞLAYANLAR OLDU

 

Festivale katılan meclis üyeleri, “ Viyana’daki pişmaniye festivali İzmit’in tanıtımına önemli katkılar sağladı. Çok sayıda insan Mehteranı  ağlayarak dinlediler. İlk defa böyle bir duyguya  şahit olmanın mutluluğunu yaşadılar. Hayatında hiç pişmaniye görmeyenler pişmaniyeyi tanımış oldular. Böyle kültürel faaliyetler İzmit’in tanıtımı bakımında çok yararlı oluyor. İnsanlar, Türkiye özlemi ile yaşıyorlar. Mehteran ilk çaldığında herkes mehteranın peşine koştular. Çok önemli bir olay gerçekleştirildi. Türkiye yaşarken,  bazı şeylerin değerini anlayamıyoruz. Dışarıdan bakınca bu daha iyi anlaşılıyor” dediler. Başkan Doğan da konuyla ilgili görüşlerini dile getirerek” kültürel bir etkinlik oldu. Osmanlı’dan sonra ilk kez Viyana’da mehteran çaldı. Orada yaşayan Türkler için çok önemliydi. Pişmaniyenin tanıtımı yapıldı. Ticari bir bağ kuruldu. Pişmaniye festivali amacına ulaşmıştır. Bu normal bir gezi değil milli bir görevdir. İzmit en iyi şekilde temsil edilmiştir. İzmit’in vizyonuna uygun bir çalışmaydı. Gelecek yıl pişmaniye festivalini Bakü’de yapmak istiyoruz. Daha sonra da yavaş yavaş Türki Cumhuriyetlerine açılacağız. Sonraki hedefimiz de  Arap ülkeleri olacaktır” şeklinde konuştu.

Başkan Doğan,  doktorlara yapılan saldırıyı da kınayarak” gerçekten akıl almaz bir durum. Hastası için çırpınan ve bazen canını tehlikeye atan birilerine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum” dedi.

Mecliste, Belediye şirketlerinden SARBAŞ ve BEKAŞ’ın ihale ve projeleriyle ilgili banka teminat mektubu alınması için Başkana Doğan’a yetki verilmesiyle ilgili teklif oy çokluğu ile kabul edildi.

 

YUVAM PAZARI AÇILACAK

 

 Mecliste, Zabıta Müdürlüğü’nün Yuvam Akarca pazarının haftanın bir günü kapalı otopark bölgesinde kurulması teklifi ile yazısı da görüşüldü. İzmit Belediye Başkanı Doğan konuyla ilgili yaptığı konuşmada”

bölgedeki pazar ibretlik bir olaydır. Bir şehirde güzel  bir iş yapılıyor. Herkes memnun, halk memnun, pazarcı memnun, yönetim memnunken  bazı kişilerin bunu engellemeleri  dramatik bir olaydır. Bu pazarın hukun içinde kalmak kaydıyla pazarı açmak istiyoruz. Kapalı otoparkın haftanın bir günü olsun Pazar yeri olarak kullanılması  için meclisten yetki almak istiyoruz. Böylece bölge halkının mağduriyeti de kalkmış olacak” dedi.  CHP’li üyelerde pazarın kurulması yönünde görüş bildirerek madde oy birliği ile kabul edildi. Karara göre önümüzdeki Cumartesi gününden itibaren Yuvam Akarca’da Pazar kurulmaya başlayacak.

 

BİR KARDEŞ BELEDİYE DAHA

 

Belediye Meclisinde Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Bakü şehrine bağlı Nasimi Belediyesi ile kardeş şehir olması teklifi oy birliği ile kabul edildi. Böylelikle İzmit Belediyesi’nin kardeş belediye sayısı 20’yi buldu.

Gelecek meclis toplantısının 7 Temmuz’da yapılması kararlaştırıldı.

 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817