PİŞMANİYE FESTİVALİ RENKLİ BAŞLADI
   

Osmanlı döneminde İzmit’te üretilen ‘saray tatlısı’ pişmaniyenin tanıtılması amacıyla her yıl yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen festivalin, bu yılki İzmit ayağında Fethiye Caddesi'nde mehteran gösterisi eşliğinde pişmaniye çekildi ve vatandaşlara dağıtıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.  Törene, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Travnik Belediye Başkanı Admir Hadziemric, Moldova Gagauz Çadır Lunga  Belediye Başkanı Ivan Kurdov, İl Kültür Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş, Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 PİŞMANİYE ÜRETİCİLERİNİ YURT DIŞINA GÖNDERDİK

 

Programda konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Pişmaniyemizin patentini aldık, İzmit’e aittir. Pişmaniyenin şarkısını, klibini, heykelini, pişmaniye ile ilgili her şeyi yaptık. Pişmaniye ile ilgili her yıl pişmaniye üreticilerimizi yurt dışına götürüp orada iş imkanı sağlamalarını amaçladık. Onların orada iş yapmalarını, pişmaniyeyi tanıtmalarını sağlıyoruz. Bunun anlamı şehre daha çok katma değer, daha fazla istihdam gelmesi, daha fazla işçi çalıştırılmasıdır.

 

ŞEHRİMİZİN MARKASINA SAHİP ÇIKALIM

 

Ülkemizin  diğer  yerlerinde pişmaniye çektik. Ağrı Diyadin merkezde pişmaniye  çektik,  kendi ellerimizle orada ki halkımıza yedirdik. Pişmaniye sahip çıkmamız gerekiyor. Bizim derdimiz bu şehrin  çok daha çağdaş  ve yaşanabilir bir  şehir olarak gelecek nesillere emanet  edilmesidir. Son bir yıldır dışarıdan ve içeriden bölücüler, Türkiye düşmanları, ülkemize saldırdılar. Yurdumuzun, Güneydoğu bölgelerinde şehitler verdik. 15 Temmuz’da bir şeyi gösterdi ki; bu millet bu ülkenin, ne özgürlüğünü, ne birlik beraberliğini, nede Güneydoğu’nun bir karış toprağını vermeye niyeti yok.

 

TURİZM ŞEHRİ

 

Bizim bütün derdimiz, çocuklarımıza çok daha çağdaş, çok daha modern bir şehir bırakabilmek. Sağlık turizmini başlattık, tarih turizmini başlattık. Kültür tepesinin 2. Etabını da bitirdik. Kapanca Sokak, Akçakoca Mahallesi, Sırrıpaşa Caddesi, hepsini gezmelisiniz. Ata yadigarlarını yaşatıyoruz. Bugün temelini attığımız Sanal Gerçeklik Küresi Kocaeli’nde bir ilk.  17 Ağustos’ta bitecek olan deprem müzesini açacağız, Kırmızı Otobüs ile turizm çalışmalarına başladık. Yakında turizm şirket ve turları da şehrimizi de turizm güzergahı olarak listelerine koyacaklar. Butik otelimizi açtık. İki tane turizm ofisimizi açtık.

 

SİZİN DUANIZLA YAPIYORUZ

 

Belediye başkanlarımız kilometrelerce yol aşıp buraya geldiler. Mazlumların hakkını korumak için güçlü bir Türkiye’ye ihtiyaç var. Çadirlunga da İzmit Türk Çeşmesini yaptık ve açtık. Travnik’e güzel bir park yaptık açılışını gerçekleştireceğiz. Yeniboğaziçi’nde de, Bakü’de de elimizi uzatabildiğimiz her yerde yapıyoruz. Bu hizmetleri sizin dualarınızla yapıyoruz” dedi. İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, “Kocaeli sanayi şehri olarak anılırdı ama buraya gelince gördük ki Kocaeli kültür ve sanat merkezidir. Pişmaniye bir marka olarak 9. Kez sizlerle kutlanıyor. Böyle güzel bir festivali bizlere hazırladığı için ve ülkeye duyurduğu için İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür ediyorum” dedi.

 

İZMİT İLE İYİ BİR DOSTLUĞUMUZ VAR

 

 Çadır lunga Belediye Başkanı Ivan Kurdov, “Bugün İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın daveti üzerine, onun sayesinde sizlerle bir aradayız. İzmit ile iyi bir dostluğumuz var. İzmit Belediyesi 6 yıl önce şehrimize spor alanı yaptı ve bir çok vatandaşımız buradan faydalandı. Bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

BOSNA’YA 15 TEMMUZ ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK PARKI

 

Travnik Belediye Başkanı Admir Hadziemric, “İzmitli kardeşlerimize spor kompleksini hediye ettikleri için teşekkür ediyorum. 15 Temmuz gibi felaket olacak bir günde gösterdiğiniz güçlü duruş için bu parkın adını 15 Temmuz Özgürlük ve Bağımsızlık Parkı ilan ettik. Bosna halkına göstermiş olduğunuz desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz dedi.

 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817