PİŞMANİYE FESTİVALİ VİYANA'DAN BAŞLAYACAK
 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın yaklaşık 6 yıl önce girişimleri sonucunda tekrar gündeme gelen pişmaniyenin tanıtımının ön planda tutulduğu festival bu sene Mayıs-Haziran aylarında yapılacak. Başkan Doğan’ın girişimleri sonucunda tekrar canlanmaya başlayan İzmit Pişmaniyesi için 6 yıldan beri festival havasında etkinlikler yapılıyor. Patentinin  alınarak tescillenen pişmaniye festivali şimdiye kadar İstanbul, Ankara, Bosna-Hersek ve Makedonya’dan start alarak uluslararası olma özelliği kazanmıştı. Bu sene 7. kez yapılacak Pişmaniye Festivali’nin Viyana’dan start alacağı öğrenildi. Belediye Yetkililerinden alınan bilgiye göre 29-31 Mayıs tarihlerinde Viyana’da startı verilecek pişmaniye festivalinin ikinci bölümü 12 Haziran’da İzmit’te devam edecek.

 

PİŞMANİYECİLERLE TOPLANTI

 

Festival öncesi Başkan Doğan’ın da katıldığı bir toplantı yapıldı. Toplantıya Doğan’ın yanı sıra Simay Pişmaniye’den Mücahit Alkan, Yıldızcan Pişmaniye’den Çiğdem Akbaş, Önder Pişmaniye’den Kenan Akbaş, Üçcan Pişmaniye ’den Yaşar Üçcan, Kar Pişmaniye’nden Uğurcan Üçcan, Buşah Pişmaniye’den Mustafa Şahin ve Boğaziçi Pişmaniye’den Necati Özdemir ve İpek Pişmaniye’den Suat Kaçar  katıldı.Toplantıda festivail ile ilgili görüş alış verişinde bulunulduğu öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817