banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

 PİŞMANİYE FESTİVALİNDE COŞKULU FİNAL


İzmit Belediyesi tarafından bu yıl 9.su düzenlenen Pişmaniye Festivali etkinliklerinin İzmit ayağı geçtiğimiz gün kentimizin en işlek caddelerinden birisi olan Fethiye Caddesi’nde mehteran gösterisi ve pişmaniye çekimiyle başlamıştı. Vatandaşlara pişmaniye ikramının yapıldığı programlar Belsa Plaza önünde devam etmişti. 

VATANDAŞLARA PİŞMANİYE İKRAMI

Pişmaniye festivalinin final bölümü etkinlikleri ise Kocaeli Fuar alanında yapıldı. Fuar Müdürlüğü önünde mehteran ve halk oyunları gösterisi eşliğinde pişmaniye çekildi. Vatandaşlara pişmaniye ikramının ardından Güneş Sahnesi’ndeki Göksel konseri ile festival sona erdi.





KATILIM YOĞUN OLDU

Programa, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Travnik Belediye Başkanı Admir Hadriemric, Moldova Gagauz Çadır Lunga  Belediye Başkanı Ivan Kurdov, Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, STK Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AĞRI’DAN BİRLİK MESAJIMIZI VERDİK

Programın açılışında konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Pişmaniyeye dair her şeyi yaptık. Pişmaniyecilerimize destek verdik. Pişmaniyemizi hem yurt içinde hem de yurt dışında tanıttık. Pişmaniye Festivali kültürel etkinlik gibi görülebilir ama festivalimizi Ağrı’dan başlatarak  birlik beraberlik mesajını verdik” dedi. 

TRAVNİK’TE PARKI AÇACAĞIZ

Doğan konuşmasının devamında, “Travnik Belediye Başkanımıza, Çadır Lunga Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Onlar bizim kardeşimiz. Çadır Lunga’da İzmit Türk Parkı’nı yaptık, çeşme yaptık, Travnik’te parkımızı açacağız. Şehrimizi yaşam kalitesi açısından her açından yükseltmeye çalışırken bir yandan da kardeş belediyelerimize destek oluyoruz. 

GECEMİZ GÜNDÜZÜMÜZ İŞİMİZ

Bu festivaller kültürel etkinlikleriyle şehrimize bir değer katıyor ama birlik beraberliğimize, gönül coğrafyamızdaki insanlarımızla buluşmamıza da vesile oluyor. Bu çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Gecemiz gündüzümüz işimizdir. 9. Pişmaniye festivalimiz hayırlı, uğurlu olsun” dedi. 

İZMİT’İ ÇOK BEĞENDİK

Moldova Gagauz Çadır Lunga  Belediye Başkanı Ivan Kurdov, “İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’a bizlere vermiş olduğu destekler için teşekkür ediyoruz. Biz yaptıklarınızı unutmayacağız. İzmit’i gezdik ve çok beğendik. Umarız daha çok turist gelir ve bu güzellikleri görür” dedi. 

TÜRK MİLLETİ BİZİM KALBİMİZDE

Travnik Belediye Başkanı Admir Hadriemric, “Burada olmaktan dolayı çok memnunuz. İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’a şehrimize yapmış oldukları spor alanı ve park için çok teşekkür ediyoruz. 15 Temmuz’un sizin için öneminin farkındayız ve bu nedenle Başkanımızın yaptırdığı parka 15 Temmuz Bağımsızlık ve Özgürlük Parkı ismini verdik. İzmitliler bizim kalbimizde, Türk milleti bizim kalbimizde” dedi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826