Pişmaniye merkezine ziyaret
 Pişmaniye merkezine ziyaret

Kazım Karabekir Bilgievi öğrencileri Kocaeli’nin köklü işletmelerinden birisi olan Boğaziçi Pişmaniye’yi ziyaret etti. Gezi, Tanıtım ve Turizm Kulübü’nün organize ettiği geziye, Bilgievine üye 30 öğrenci ve veliler katıldı.

ÖĞRENCİLER MERAKINI GİDERDİ

Gezi esnasında işletme sahibi Kadir Çetin ile  sohbet etme imkanı bulan öğrenciler, pişmaniyeye olan ilginin ve Kocaeli denilince akla ilk gelen kelimenin neden pişmaniye olduğunu sordu. Pişmaniye hakkında cevabını  merak ettikleri her türlü soruyu soran öğrenciler,  Kocaeli’yi tanıtacak ve turizme katkı sağlayacak  bir yere gitmenin mutluluğunu yaşadı.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ 

 Pişmaniye konusunda bilgilendirilmenin ardından Bilgievi öğrencileri bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Pişmaniye veya diğer adıyla tel helva olan ve  Kocaeli yöresinde çok meşhur olan bu tatlının tarifini işin ustalarında öğrenmenin keyfi ile gezi tamamlandı.

BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR

Pişmaniye merkezine bir günlük  yolculuk gerçekleştiren öğrenciler, Bilgievinde yaz tatilini geçirmenin kendilerine büyük bir mutluluk verdiğini  belirtti. Öğrenciler, başta öğretmenleri olmak üzere kendilerine bu imkanı sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti.

KULÜPLERE KAYITLAR DEVAM EDİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı faaliyet gösteren Bilgievleri, kulüp faaliyetleri ile öğrencilerinin yaz tatilinde hem eğlenip hem de öğrenmelerini amaçlıyor. Bilgi evlerinin düzenlediği Gezi, Tanıtım ve Turizm Kulübü, Kültür ve Sanat Kulubü, Okuma Kulubü, Tarihte İz Bırakanlar Kulübü, Masa Tenisi Kulübü, İngilizce Sinema Kulübü, Kur'an-ı Kerim Okuyorum Kulübü gibi etkinliklerin düzenlediği kulüplere 1- 8. sınıfa kadar öğrenciler kayıt yaptırıp katılabilir. Ayrıca Kazım Karabekir Bilgievi, Bilgisayar Kulübü ile velilere de Bilgisayar eğitimi veriyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817