banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

PİŞMANİYE’Yİ DÜNYA TANIYACAK
 Bu yıl yedincisi düzenlenen Pişmaniye Festivali’nin İzmit bölümü başladı. Yaklaşık 10 gün önce Macaristan’ın başkenti Viyana’dan start alan festivalin İzmit bölümünde, Yürüyüş Yolu’nda pişmaniye çekilip vatandaşlara dağıtıldı. Etkinliğe İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, belediye meclis üyeleri, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Zeybek, İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, Ak Parti İzmit Gençlik Kolları Başkanı Enes Akbal, sivil tolum temsilcileri ve pişmaniye üreticileri katıldı. Festivalin İzmit ayağının açılışında konuşan Başkan Doğan,” Osmanlı döneminde saray sofralarını süsleyen pişmaniyenin dünyaca tanınması için çalışıyoruz. Bu sene 7. sini düzenlediğimiz pişmaniye İzmit’in markasıdır. Pişmaniyenin aslı bizim şehrimizde yapılmakta, diğer yerlerde yapılanlar taklittir. 3 yıldan beri pişmaniye festivallerini yurt dışından başlatarak pişmaniyenin uluslar arasında tanıtımına katkı sağlıyoruz.

 

GELECEK YIL BAKÜ’DEN BAŞLAYACAK

 

 Gelecek yıl festivali Azerbaycan’ın Bakü kentinden başlatacağız” dedi. İzmit Kaymakamı Emiroğlu da  pişmaniyenin tanıtımına önemli katkılarda bulunduğu için Başkan Doğan’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından hep birlikte pişmaniye çekimi yapıldı. İzmit Belediye Başkanı Doğan, vatandaşlara pişmaniye ikram etti. Festival daha sonra Kocaeli Fuar alanındaki etkinliklerle devam etti. Buradaki etkinliklere Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak da katıldı. Pişmaniye stantları kurulup halka pişmaniye dağıtılan festivalin fuar bölümünde itfaiye  merdiveninden halka çeşitli hediyeler atıldı. Festivalin ilk günü  İlyas Yalçıntaş konseri ile sona erdi.








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826