banner2779
banner2752
banner2750

PKK vekil kaçırdı
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Tunceli ’nin Ovacık İlçesi’nden il merkezine dönerken PKK tarafından kaçırıldı. Facebook sayfasına “Ovacıktayım, esnaf halk sohbetinin ardından Munzur Baba’ya ziyarete gideceğim” notunu düşen Aygün’ün arabası, 35’nci kilometre dolayında Fırtına Veli Çeşmesi’nde durduruldu. PKK ’lı grup Aygün’ü alarak ormanlık alana götürdü. ANF’nin internet sitesinde ise, “Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün’ün Ovacık’tan Dersim’e geldiği sırada HPG’liler tarafından gözaltına alındığı bildirildi” haberi yer aldı. 
Yaklaşık 10 gündür Tunceli ’de olan Hüseyin Aygün dün sabah Tunceli ’nin Ovacık ilçesine gitti. Aygün, esnafla görüştükten sonra Ovacık’tan 17.00’den sonra ayrıldı. Ovacık’tan ayrıldıktan sonra karayolunda sadece Aygün’ün arabası durduruldu. kşam Gazetesi Muhabiri Kadir Merkit ile Aygün’ün danışmanını Deniz Tunç’u araçtan indiren örgüt mensupları, milletvekilini alarak ormanlık alana götürdü. Merkit ve Tunç, Tunceli ’ye gelerek Aygün’ün kaçırıldığını haber verdi. 

Vali: Tesadüf değil 
Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, “Bu olayın bir tesadüf olmadığını düşünüyoruz. Çünkü diğer araçlar durdurmayıp sadece Sayın vekilimizin aracı durdurulmuştur. Yanındaki danışmanı ve gazeteci serbest bırakılmış sadece kendisi alıkonulmuştur” dedi. Vali Taşkesen, PKK ’lıların elinde uzun menzilli silahların olduğunu ve Aygün’e, “Sizi birkaç gün misafir edeceğiz” dediklerini de anlattı. Haberin duyulmasının ardından CHP ’de hareketlilik başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bir toplantı yapıldı. 

Bürosuna saldırılmıştı 
CHP Sözcüsü Haluk Koç, CHP ’nin Türkiye ’nin birlik ve bütünlüğü için çalıştığını ve milletvekillerinin zulme boyun eğmeden görevlerini yerine getirdiğini ifade etti. Koç, terörün seçilmiş bir milletvekilini alıkoyarak tırmandırdığı noktaya dikkat çekti. İlk defa bir milletvekilinin kaçırıldığını dile getiren Koç, hükümete “Günlük yapan tartışmalardan kin ve nefretten sıyrılma” çağrısında bulundu. Koç, Aygün’ün PKK tarafından neden hedef seçildiği sorusunu Aygün’ün Tunceli ’deki seçim bürolarının PKK tarafından saldırıya uğradığını hatırlatarak yanıt verdi. 
AK Parti Sözcüsü Heseyin Çelik de, parti olarak Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasını şiddetle kınadıklarını ifade etti. 

PKK ’yı sert bir dille eleştirmişti 
Geçen ocak ayında Muhalif Gazete’ye röportaj veren Aygün, PKK ’yı sert dille eleştirmişti. Aygün, “ BDP ’nin, barışın sağlanması yönünde, en azından söylem olarak yoğun çabaları var. Fakat örgütün de silah bırakmadığını ve kan dökmeye devam ettiğini görmek lazım. Hiçbir devlet, kan dökülen, her gün insanların öldüğü bir ortamda, barış masasına oturmaz. Hükümet görüşmeler yaptı, Oslo süreci ortaya çıktı ama ortamın uygun olması lazım. Sol bir hükümet bile olsa, dağlardaki silahlı örgüt mensupları eylem yapmaya devam ederken barış isteğini kararlı bir şeklide sürdürmez” demişti. Aygün yine söyleşisinde örgütün silah konusunda samimi olmadığını belirterek şu değerlendirmeyi yapmıştı: “ Bu yaz boyunca, Dersim’de beş kişiyi kurşuna dizdi örgüt. Örgütün, o bölgede siyaset yapan bütün figürlere uyguladığı şiddet var, Diyarbakır ’da ve Dersim’de. Aydın vicdanı bunları da kınamayı, sorumlu olmayı gerektirir. Ama ben, Türk aydınlarından hiç böyle bir şey görmüyorum. Biz Dersim’de resmen, PKK terörü altında bir seçim kampanyası yürüttük, BDP terörü altında. Ama aydınlar hiç bunları gündemine almıyor, bunları da tartışmak, eleştirmek lazım. Tek yönlü eleştiri aydın vicdanına uygun değil.”  

radikal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751