Polis yakınları destek eyleminde
 Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan 2 polis ve daha önce görev yapıp başka illere atanan 9 polisin gözaltına alınması sonrasında gelişmeleri protesto etmek ve gözaltındaki memurlara destek vermek isteyen yakınları Kaşkaldere’de Kocaeli Emniyet Müdürlüğü önünde toplandılar.

Akşam saatlerinde Emniyet Müdürlüğü önünde toplanmaya başlayan kalabalık, haberlerin duyulması ve başka illerdeki yakınların da katılımı ile birikmeye başladı. 40 kişi ile başlayan kalabalık, ilerleyen saatlerde 200 kişiyi geçti. Polis aileleri ve yakınları ile vatandaşlar her saat daha da kalabalıklaşırken, Emniyet Müdürlüğü önünde  biriken kalabalığa, bisküvi, çikolata ve elma ile pide ve ayran getirilip dağıtıldı. Aileler bu şekilde destekleşerek beklerken, Emniyet Müdürlüğü’nde de  normal günlük işler devam etti.

Gözaltı haberlerinin duyulmasının ardından, Emniyet Müdürlüğü önüne gelen aileler üzerlerinde, ‘’Hukuk devletin namusudur’’, ‘’Güçlüyüz, çünkü haklıyız’’, ‘’Hukuku katledenler tarih sizi unutmayacak’’,’’Allah adili mutlaktır, zalimleri asla sevmez’’,’’Sıfırlamaya doymayanlar hukukuda sıfırladılar’’ yazılı pankartlar ve Türk Bayrakları ile toplandılar. Aileler yanlarında çocuklarını da getirerek, polislere destek verdiler.

Alınan bilgilere göre, dün sabah itibari ile Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan iki polis memuru ile, daha önce ilimizde de görev yaptıktan sonra başka illere atanan 9 polis hakkında ev arama kararı verildi. Sabah erken saatlerde polislerin evlerine giden meslekdaşları, bilgisayarlarına ve elektronik dökümanlarına el koyarak, arama yaptılar. Daha sonra da 9 polis memuru gözaltına alınmaya başladı. Görev yaptıkları illerden getirilen polis memurları Kşkaldere Emniyet Müdürlüğü’nde toplanıp, ifadeleri alındıktan sonra nezarette bekletilerek, sabah saat 09.00’dan itibaren sorgulamaları için Kocaeli Adliyesine savcılığa çıkartılacaklar. Polislerin, kendilelerine verilen dinleme emirleirnde usule uygun hareket etmemek suçlamasında bulunulduğu  öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817