banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

POLİSİN YENİ SİLAHI : ELEKTRO ŞOK!



Emniyet Genel Müdürlüğü, polisin bazı durumlarda elektroşok silahı kullanması için çalışma başlattı.ABD üretimi 100 elektroşoksilahı alan Emniyet, bunları önce Ankara ve İstanbul'da deneyecek.

Ankara'da bir grup polise geçen ay,elektroşok cihazlarının kullanımı konusunda uygulamalı eğitim aldı.

Elektroşok silahları İstanbul polisine de verilecek eğitimin ardından deneme amacıyla kullanılmaya başlanacak. Cihaz başarılı bulunursa emniyet envanterine dahil edilecek.
 

TOPLUMSAL OLAYLARDA KULLANILMAYACAK

Elektroşok tabancası sadece asayiş polislerine verilecek. Cihaz hiçbir şekilde toplumsal olaylarda kullanılmayacak.

Asayiş polisi, elektroşok silahıyla "dur" ihtarına uymayıp kaçan kişiler ile elinde silah veya bıçak bulunan zanlıları hedef alacak.


ÜÇ DAKİKALIK BAYGINLIK

Elektroşok silahı şüpheliye 5 ile 15 saniye arasında elektrik akımı verip kişinin 2-3 dakika baygınlık yaşamasına neden oluyor.

10 metre menzili olan cihazın gelişmiş bir güvenlik devresi bulunuyor. Atışın ardından vücuda toplam maruz kalma süresi 15 saniyeyi aşması durusunda otomatik olarak silahkendini kapatıyor.

Hedefin belirlenmesi için lazer işaretleme özelliği de bulunan silahın namlusuna monte edilmiş LED ışık da bulunuyor.
 

ÜZERİNDE KAMERA DA VAR

Değiştirilebilir ve şarj edilebilir pil kullanılan silahta, küçük bir kamera da bulunacak. Kamera, silahın kime ve nasıl kullanıldığını tespit edecek. Olası bir soruşturmada görüntüler kullanılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826