POLONYA, ALMAN VE RUS RAKİPLERİ YENDİ

Neslihan Kavas, İtalya’da Avrupa Şampiyonu oldu


İtalya'nın Lignano şehrinde yapılmakta olan Bedensel Engelliler Masa Tenisi  Avrupa Şampiyonası'nda Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un başarılı milli masa Tenisçisi Neslihan Kavas’tan yeni bir başarı daha geldi. Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra 2012 Londra Paralimpik oyunlarında ülkemize iki madalya birden kazandıran Kavas, son olarak İtalya’da da altın madalya kazanarak, kariyerine Avrupa şampiyonluğu ekledi.

 

POLONYA, ALMAN VE RUS RAKİPLERİ YENDİ

Başarılı milli Masa Tenisçi ilk maçında Alman Masa Tenisçiyi 3-0, ikinci maçında Polonyalı rakibini 3-1 yenerek finale kaldı. Avrupa şampiyonluğu final maçında ise Rus rakibiyle karşılaşan Kavas, rakibini zorlu geçen maçın ardından 3-2 yenerek Avrupa şampiyonu olmayı başardı. Kazandığı altın madalya ile kariyerine son olarak Avrupa Şampiyonluğu ekleyen Kavas, müsabaka sonrası sevinç gözyaşları döktü.

 

HEDEF RİO

Milli Masa Tenisçi karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada kendisine destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na, Kağıtspor kulübü başkanı ve yöneticilerine, branş sorumlu yöneticisi İslam Yücel’e ve ailesine teşekkür etti. Kavas, “10 yaşımda başladığım masa tenisinde çok ciddi başarılara imza attım. 2003 yılında Avrupa Şampiyonası'nda kazandığım üçüncülük sonrası bu kez Avrupa şampiyonu olmak benim adıma çok sevindirici. Hedefim, 2016 Rio'da İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletmek" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817