banner2752
banner2750
banner2776

Postayla 7 işadamının hisselerine tedbir konuldu
17  Aralık  operasyonun devamında 7 işadamı ve 2 şirket için 25  Aralık   günü  alınan  tedbir  kararı 31  Aralık  yani yılın son  günü   bankalar ,  Merkezi  Kayıt  Kuruluşu  ve Aracı  Kuruluşlar  Birliği'ne ulaştı . Dün itibarıyla da tüm  hisselerine   tedbir  geldi.

17 Aralık Operasyonu ile  gündeme  gelen ve dosyası elinden alınan  İstanbul  Cumhuriyet Başsavcısı Muammer Akkaş imzası ile 7 işadamı ve 2  şirket  hakkında istenilen tüm mal varlıklarına  tedbir   konulması  kararı 31  Aralık  akşamı yani yılın son  günü   bankalarMerkezi  Kayıt  Kuruluşu  ve Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği Başkanlığı'na (TSPAKB)  ulaştı .

Abdullah Tivnikli, Mustafa Latif Topbaş, Cemal Kalyoncu, Ömer Faruk Kalyoncu, Mehmet Cengiz, Usame  Kutub  ve Cengiz Aktürk'ün tüm mal varlıklarına  tedbir  kararı aldırmıştı. Listede Kalyon Grubu'na ait  Zirve  Holding ile Cengiz Aktürk'ün  şirketi  Bosphorus 360 da  yer  almıştı. 

Şüpheli kararlara  imza atan  Akkaş'ın dosya elinden alınmadan önce kararı  postaya verdiği, 31  Aralık  yani yılın son  günü  ilgili  kurumlara   ulaştığı   öğrenildi .

Dosya Savcı Akkaş'ın elinden alınmış olmasına karşın  ortada  bir mahkeme kararı olduğu için TSPAKB  üyelerine  bir yazı  göndererek   durumu  bildirdi. Yazıda, "  İstanbul  2 No'lu Hâkimlik'in 25  Aralık   2013   tarihi  ve  2013 /729 Değişik  İş  No'lu kararı ile kimlik  bilgileri  bildirilen şahısların ve  ticari  unvanları bildirilen şahıs ve tüzel kişilere ait herhangi bir hak ve alacağın tespiti  halinde  tedbir  kararının  yerine  getirilerek ilgili talimat gereği cevabi yazının  çok  ivedi bir şekilde   İstanbul  Cumhuriyet Başsavcılığı'na  gönderilmesi  gerekmektedir" denildi.

İŞTE  TEDBİR  KONAN MİLYAR  DOLARLIK  MALLAR!

MEHMET CENGİZ

'Biz  sorduk  ve  tedbir  kararını kendimiz getirdik'

Mal varlıklarına  tedbir  konma kararı alınan işadamları arasında  yer   alan  ve dün akşam saatlerinde   telefonla  kendisine  ulaştığımız  Cengiz İnşaat'ın patronu Mehmet Cengiz, "Geçen hafta  çıkan  haberlerden  sonra  biz  gidip, 'Bu nedir' diye başvurduk.  Tedbir  kararını kendimiz getirdik. Ancak itiraz edip bu kararı kaldırtacağız" diye  konuştu . Cengiz, geçtiğimiz  hafta   tedbir  koyma kararına ilişkin ilk haber çıktığında "Bana gelen herhangi bir şey yok . Mal varlığıma  tedbir   konulmadıaçıklaması   yaparak  böyle bir  durumun  söz  konusu olmadığını söylemişti.  Rizeli  işadamı Mehmet Cengiz, Boğaziçi,  AkdenizUludağ  ve Çamlıbel Elektrik   Dağıtım  ihalelerini  Kolin  ve Limak Grubu ile  birlikte  almıştı.

KALYON GRUP

'Gelir gelmez itiraz edeceğiz'

Kalyon Grup  Yönetim   Kurulu  Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu,  tedbir  kararının  hayata geçmesiyle ilgili olarak "Bir  bilgimiz   yok " dedi. Öte yandan görüşüne  başvurduğumuz  bir Kalyon Grup  Yönetim   Kurulu Üyesi  ise "Ne adı geçen isimlere, ne de adı geçen şirketlere  gelmiş bir yazı  yok . Ancak böyle bir şey olursa gelir gelmez itiraz edeceğiz" açıklamasında  bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2777

banner2680