banner2779
banner2752
banner2750

PROF. DR. ERCAN ÖZTEMEL’DEN YAPAY ZEKA KONFERANSI

Sivil Toplum Merkezi’nde gerçekleşen konferansa Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Abdullah Köktürk, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eski Başkan Vekili Zekeriya Özak, İdebir Dernek Başkanı Kenan Seyrek ve ilgili vatandaşlar katıldı.

            Robotların her alanda hakim olmaya başladıklarını söyleyen Öztemel, bu durumun beraberinde insanların kafasında soru işaretlerine neden olduğunu belirtti. Kimilerine göre bir felakete doğru sürünülmekte iken kimilerine göre de daha rahat ve konforlu bir yaşam biçiminin geleceği düşüncesinin hakim olduğunu ifade eden Öztemel, herkesin farklı düşüncelere sahip olduğunu vurguladı.

Konuyla ilgili doğru bir kanı ve bilgiye varabilmek için dünyanın tarihsel süreçteki gelişimine, bilim ve teknoloji sektörü ve yapay zeka teknolojilerindeki gelişmeleri takip etmek ve çok iyi anlamak gerektiğine dikkat çekti.

            Prof. Dr. Ercan Öztemel, Robotlar ile insanların birlikte çalışarak teknolojik gücün doğru şekilde kullanıldığı akıllı toplumların oluşturulabileceğini söyledi ve günümüzde Çin, ABD, Japonya, Hindistan, Almanya, Güney Kore ve Kanada gibi ülkelerin başta olmak üzere yapay zekaya dayalı teknolojiler alanında stratejiler oluşturarak, milyar dolarlık yatırımlar yaptıklarını vurguladı.

Öztemel, “yapay zeka konusunda ülkelerin farklı alanlara yoğunlaştığını anlatarak, "Yapay zeka konusunda Amerika, Japonya, Çin önde gidiyor. Almanya ciddi bir atak yaptı Endüstri 4.0 ile beraber, makine sektöründeki hakimiyetini kaybetmemek için. Yapay zeka sistemleri geliştirirken aslında herkes her noktada aynı, biz de onlarla aynıyız.” değerlendirmesinde bulundu.

Almanya'nın Endüstri 4.0'da yaptığı gibi belli bir program çerçevesinde bu alandaki çalışmalara yoğunlaşılması ve destek verilmesi gerektiğini anlatan Öztemel, "Türkiye’de yapay zeka bir ülke meselesi haline getirilmeli. Aslında akıllı sistemlere ciddi destek veriliyor. Sadece programların daha geniş çaplı ve kapsamlı yürütülmesine de dikkati çekmek istiyorum. 2030'da çevre, eğitim, sağlık, askeri, ulaşım sistemleri nasıl olacak, bunların modellenmesi lazım. Su 4.0, Endüstri 4.0, Eğitim 4.0, Lojistik 4.0 diye bir şey var. Bunların hepsinin altında temelde yapay zeka unsuru var. Bu alanlarda da iyi çalışmalar yapılıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Öztemel, Türk insanında gelişmiş bir modelleme yeteneği bulunduğuna işaret ederek, "Türkiye’nin çok daha iyi bir noktaya geleceğini görebiliyorum, teknik ve teknolojik açıdan. Türkiye'nin büyük veri konusunda bilişim sektöründe bir altyapısı var. Dünyayla yarışabilecek nitelikte olduğunu da düşünüyorum.” dedi.

            Program sonunda söz alan Kocaeli Kent Konseyi Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, verdiği değerli bilgiler için Öztemel’e teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751