Projelerin Merkezi Derince

DERİNCE LİSESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

Sivil toplum kuruluşları ve kentin dinamikleri ile sık sık bir araya gelerek istişarelerde bulunan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün bu seferki konukları Derince Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Necdet Meriçli ve yönetim kurulu üyeleri oldu. Konuklarına çalışmalardaki son durumu paylaşan Başkan Aygün, başta köylerde hayata geçen projeler olmak üzere Derince Lisesi Mezunları Derneği mensupları ile hizmetleri yerinde gezerek, bilgiler verdi. Başkan Aygün ve konukları ilk olarak alanında örnek projeler arasında yer alan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

SOKAK HAYVANLARI REHABİLİTASYON MERKEZİ

Derince’de yaklaşık 3 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, sokak hayvanlarının tüm ihtiyaçlarına cevap veriyor. İçerisinde ameliyathane, muayenehane, veteriner odası, eczane ve sosyal alanın bulunduğu merkezde idari bina ile birlikte köpek ve kedi barınaklarının da yer aldığı rehabilitasyon merkezi bulunuyor. Modern ve konforlu yapısıyla alanında örnek bir nitelik taşıyan proje kapsamında sokak hayvanlarının ön tedavileri de uzman veterinerler tarafından bu tesiste yapılabiliyor. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve konukları tesisleri gezerek incelemelerde bulundu ve burada devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

TAŞKÖPRÜ KADIN EMEĞİ MERKEZİ

Başkan Aygün ve beraberindeki heyet daha sonra İshakçılar merkezli köylere geçerek burada Derince Belediyesi’nin hizmete sunduğu birbirinden değerli projeleri yerinde inceledi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, konukları ile birlikte köylerde ilk olarak Çavuşlu Mahallesi’ne bağlı Çancılar Mevkii’nde hizmete sunulan Taşköprü Kadın Emeği Merkezi’ni ziyaret etti. Burada yöresel lezzetlerin tanıtımını yapan bölge sakini hanımlarla bir araya gelen heyet, merkezde yapılan çalışmalarla ilgili detaylı bilgi aldı. Derince Belediyesi’nin Çancılar’da eski okul binasını yenileyerek çok amaçlı bir kültürel ve sosyal alan olarak inşa ettiği proje bölge sakinleri için çok önemli bir kazanım oldu.

TAŞKÖPRÜ TARIMSAL KALKINMA TESİSLERİ

Taşköprü Kadın Emeği Merkezi’ni ziyaret ederek, burada bölge sakinleri ile bir araya gelen Başkan Aygün ve konukları ardından Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’ni ziyaret etti. Yaptığı yatırımlarla köyleri merkezden ayırmayan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün bölgeye kazandırdığı Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri, üç önemli tesisi barındırıyor. Bünyesinde Süt Pastörizasyon Tesisi, Aspir Yağı İşleme ve Değerlendirme Tesisi ile Mısır Kurutma Tesisi’nin yer aldığı Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’nde yapılan çalışmalarla ilgili konuklarına bilgiler veren Başkan Aygün, bölgedeki tesislerin tarımsal kalkınma noktasında çok önemli bir rol üstleneceğini sözlerine ekledi.

TAHTALI GÖLETİ DOĞA PARK

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve beraberindeki heyet Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’nin ardından Doğa Park projesinin hayata geçtiği Tahtalı Göleti bölgesine gitti. İlk etap düzenlemelerinin tamamlandığı Doğa Park projesinde ikinci ve üçüncü etap düzenlemeleri eş zamanlı olarak devam ediyor. Doğal güzelliği ile herkesi kendine hayran bırakan Tahtalı Göleti Doğa Park projesi inşa edilen misafirhane, yemekhane, basketbol sahası, restaurant, kafe ve teras alanı, ürün satış yerleri, su sporları tesisi, karavan park, hobi bahçeleri, bisiklet ve yürüyüş yolları ile bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek. Başkan Aygün ve konuklarının köylerdeki programı Dümbüldek Pınarı Mesire Alanı’na gerçekleştirilen ziyaretin ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817