Protokol imzalandı Körfez yatırımın yeri olacak

 Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı, Katar Ticaret Odası ile Körfez Ticaret Odası arasında kardeşlik protokolü imzalayarak, Katarlı iş adamlarını Körfez’e yatırım yapmaya davet etti. Körfez ilçesinin fiziki ve stratejik konumu ve avantajlarınınım anlatıldığı toplantılar sonrasında ramazandan sonra Katar’dan bir heyet gelerek incelemelerde bulunulması kararı alındı. Konuyla ilgili konuşan Moralı ‘’gerçekleştirdiğimiz anlaşmalar sadece ilimiz için değil ülkemiz içinde çok önemli bir gelişmedir yaptığımız anlaşmaların ülkemiz ve ilimize hayırlı olmasını diliyoruz dedi.

 

KATAR’DAN HEYET GELECEK

Körfez Ticaret Odası 9-12 Mayıs tarihleri arasında Katar’da düzenlenen “Project Katar Fuarı”na katıldı. Katar’a giden ekipte Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu  Başkanı Sibel Moralı, Meclis Başkan Yardımcıları Rıfat Bekir Bekiroğlu, Bilal Atak, Meclis Katip üyesi Hamza Küpeli, Meclis Üyesi Recep Öztürk, Mehmet Gümüş, Latif Hürtürk ve Körfezli işadamları İbrahim Baştürk, Hüseyin Öcal, Haydar Çiftçi, Abdülkadir Küpeli, Mehmet Hüsamettin Örkmez, İnan Günay, Deniz Günzat Işık, Fahri Güler, Erkan İnce, Gülsüm İnce ile oda personeli Beyza Soğukpınar vardı. Fuar gezilerinin ardından Katar iş dünyası ile görüşmeler yapan heyet Katarlı iş adamlarını Körfez’de yatırım yapmaya davet etti. Körfez Ticaret Odası’nın bu davetine olumlu cevap veren Katarlı iş adamları ramazan ayı sonrası Körfez’e gelerek incelemelerde bulunacak. İş adamları Körfez Ticaret Odası’nın misafiri olarak bir dizi ziyaretlerde de bulunacak.

 

KARDEŞ ODA PROTOKOLÜ 

Katar’da düzenlenen Project Katar Fuarı Körfez Ticaret Odası için oldukça verimli geçti.  Moralı ve ekibi Katar’da bulunan Türk İş Adamları Derneği ile de bir araya geldi. Türk Büyükelçiliğini de ziyaret eden heyet dolu dolu bir program geçirdi. Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yardımcısı Mohammed bin Ahmed bin Towar ile görüşen Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı, Katar Ticaret Odası ile kardeş oda protokolü imzaladı. İmzalanan protokol kapsamında Körfez’e yapılacak olan yatırımlarda var. Katar devleti bu bağlamda iş adamlarına destek olacak ve Türkiye yatırımlarıyla alakalı katkı sağlayacak.  Körfez ilçesine gelecek olan iş adamlarıyla Türk iş adamlarının ikili görüşmeler yapması sağlanacak. T.C. Doha Ticaret Müşavirliği ziyareti, Katar Türk İş Adamları Derneği ziyareti, Project Katar Fuarı ziyareti, Katar Ticaret Odası Ziyareti ve Tekfen Katar Şantiyesi gezisi programlarına katılan heyet Cuma günü yurda geri döndü

 

İSTİHDAMA KATKI

Katar programıyla ilgili olarak Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı, “Katar’da önemli görüşmelere imza attık. Odamız, ilçemiz ve ülkemiz açısından faydalı geçen ziyaretler dizisi sonrası Kocaeli ve Körfez ilçemizin fiziki ve stratejik konumu ve avantajlarını anlatarak ilçemize davet ettik. Bu konuyla alakalı olarak ramazan ayı sonrası ilçemize bir heyet gelecek. Hazırlanan program dâhilinde misafir edeceğimiz Katarlı iş adamları kentimizde bazı incelemelerde bulunacak ve Körfezli iş adamlarımızla bir araya gelerek toplu ve ikili gruplar halinde görüşecekler’’ dedi. Ayrıca İki ülke arasında yapılacak olan işbirliği ve yatırımların iki ülke içinde ihtiyaç olduğunu ve bilgi ve desteğin sağlanması konusunda uzlaşıya varıldığını vurgulayan Moralı ‘’Hayalini kurduğumuz yatırımların gerçekleşmesi ülkemiz açısından son derece önemli. Bu yatırımlar hem istihdama katkı hem de katma değer sunacaktır. Dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817