Psikolog Yaşar önemli mesajlar verdi
 Derince Belediyesi tarafından Derince Eğitim Seminerleri (DES) kapsamında düzenlenen “Kızları kız gibi erkekleri erkek gibi yetiştirmek” konulu seminerde psikolog Banu Yaşar, ilçe halkıyla buluştu

 

Seminerler devam edecek

2015 yılı içerisinde her ay alanında uzman kişilerce farklı eğitim programları düzenlemeyi planlayan Derince Belediyesi, bu bağlamda ocak ayında uzman pedagog Ali Çankırılı’yı vatandaşlarla buluşturmuştu. Derince Eğitim Seminerleri (DES) adı altında düzenlenen etkinliklerin ikincisi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde psikolog Banu Yaşar tarafından gerçekleşti. “Kızları kız gibi erkekleri erkek gibi yetiştirmek” başlıklı seminerde Derincelilerle buluşan psikolog Yaşar, anlatımlarıyla ebeveynlere önemli mesajlar verdi.

 

‘Baba-oğul ilişkisi çok önemli’

DES kapsamında düzenlenen “Kızları kız gibi erkekleri erkek gibi yetiştirmek” konulu seminere Derince Belediye Başkan Vekili Nurettin Işık, Derince Kent Konseyi Başkanı Hasan Malo ve yönetimi, Derince Belediye Meclis Üyesi Fatma Akarsu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Gerçekleşen seminerde psikolog Banu Yaşar katılımcılara önemli mesajlar vererek, çocukların babalarını annelerinin gözlerinden tanıdığını söyledi. Psikolog Yaşar, “Baba-oğul ilişkisi çok önemli. Baba çocuklar karşısında sağlıklı sınırlar koyan bir model oluşturmalı” dedi.

 

‘Kızlar annelerini model alır’

Çocukların 3-4 yaş civarında kız ya da erkek olduklarını ifade edebildiklerini aktaran psikolog Banu Yaşar, “Erkek çocuklar babayı ve çevresindeki erkekleri model alarak cinsiyetine uygun davranışlar sergiler. Kızlar da anneleri ve çevresindeki kadınları örnek alır” dedi. Yaşar, “Babalar çocukların hayatındaki ilk otorite figürüdür. Bu noktada babalar çocukları ile daha çok vakit geçirmelidir. Anne ve babaların en önemli sorumluluğu çocuklar için sağlıklı ve doğru örnekler olmaya çalışmalarıdır. Çocuklarımızı yetiştirirken onların yaradılış özelliklerine uygun davranışlar sergilemeliyiz” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817