banner2779
banner2752
banner2750

RAMAZAN’DA FIRIN DENETİMLERİ HIZ KESMEDİ
  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı olması sebebiyle yoğun olarak hizmet veren ekmek fırınları ile unlu mamuller üreten işyerlerini sıkı denetime tabi tutuyor. İşyerlerini hijyen ve teknik konularda denetleyen ekipler, güvenilir gıda hizmeti vermek konusunda üretici ve tüketicileri bilinçlendiriyor.

 

HİJYEN VE TEKNİK KONULAR

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gıda Denetim Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Ramazan ayında denetimlerini hız kesmeden sürdürüyor. Denetimler, fırın ve unlu mamulleri satan işyerlerinin teknik ve hijyenik koşulları başta olmak üzere birçok noktada gerçekleştiriliyor. İşyerlerine, saklama ve muhafaza koşulları, işyerlerinin genel temizlik ve düzeni ile personel hijyeni konusunda incelemeler de yapılıyor.

 

TEMİZLİĞİN ÖNEMİ

İşyerlerinde temizlik ve dezenfeksiyonun önemine de değinen denetim ekipleri, üretim alanlarında bulunan kırık fayanslar, elektrik düğmeleri, kapı pencere kolları, dolap tutamaçları gibi yerlerin periyodik olarak temizlenmesi gerektiğini vurguluyor. Ekipler, mikroorganizmaların çoğalmasına meydan verilmemesini, bu alanların birer bulaşma kaynağı olduğunun gözden kaçırılmaması gerektiğini belirterek, kullanılan alet-ekipman ile makinelerin her zaman temiz tutulması gerektiğini kaydediyor.

 

DUYARLI DAVRANALIM

Öte yandan yetkililer, tüketicinin gördüğü olumsuzlukları da ilgi birimlere Alo Gıda 174 ya da Alo Zabıta 153 veya 444 11 41 çözüm masası kanalıyla bildirmeleri konusunda duyarlı davranmalarını istedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751