banner2779
banner2752
banner2750

RECEP AK, “EZBERLERİ BOZAN MUHTAR OLACAĞIM”

Genç emeklilerden ve üniversite mezunu muhtar adaylarından olan Recep Ak, Yeni Yalı’da uzun yıllar esnaflık ve yaklaşık 18 yıldır da siyasetle uğraştığını, hizmet alanında geniş tecrübe sahibi olduğunu söyledi. Ak, mahallede yer alan 9 bin seçmenin de muhtarı olacağını, kendisine oy veren vermeyen her kesin ihtiyacı olduğunda yanında bulunacağını sözlerine ekledi.

Siyasetle Uğraştınız, Neden Muhtarlığı Düşündünüz?

Yaklaşık olarak 18 yıl siyasetle uğraştım ve uzun zaman da aynı mahallede esnaflık yaptım. Haliyle mahallemde ki hemen hemen her insanı tanıma ve sorunlarını yakından bilme şansım oldu. İşte bu bilgi ve tecrübe birikimimi hizmet atağına dönüştürmek için de en uygun yol olarak halkla, hizmet birimleri arasında köprü görevi yapan muhtarlığı seçtim. Allah nasip eder ve muhtar olursam bu bilgi ve tecrübelerimle mahalle halkının hizmetinde olacağım. Bu düşünceler için de olduğumu bilen yakınlarım ve arkadaşlarım da iyi bir hizmet atağı yapacağımı söyleyerek, muhtarlık için aday olmaya teşvik ettiler.

Adaylık İçin Görüşmeleriniz Oldu mu?

Adaylık kararımı vermeden önce 50 STK yöneticisiyle ve kanaat önderleriyle görüştüm. Hepsinin bu konuda olumlu görüşlerini alınca da, ailemin de onayını alarak bu yola çıktım. Çıktığım bu yolda en iyi hizmeti vermek için STK ve kanaat önderleriyle bağlantım her zaman devam edecektir. Beni adaylık için teşvik eden ve bu konuda başarılı olacağıma inanan büyüklerimi mahcup etmeden eğer nasip olursa görevimi yapacağıma inanıyorum. Kararımı verdikten sonra ilk olarak mevcut muhtarla, ardından da muhtar adayları ile de görüşerek, onlara düşüncemi aktardım ve başarılar dileyerek çalışmalarıma başladım.

Nasıl Bir Muhtar Olacaksınız?

Her şeyden önce benim için muhtarlık memurluk gibi belli bir mesai saatine sahip görev olmayacak. Muhtar seçilmem halinde mesai saatim sabah namazı ile başlayacak. Namazın ardından kısmetini aramak için dükkanını açan esnafla, çay içerek güne hazırlanmaya çalışan mahalle sakinleriyle sohbet edip, sorunlarını dinleyerek devam edeceğim. Muhtarlık hizmeti benim için 7/ 24 çalışma esasına dayalı olacak ve telefonum sürekli açık bulunacak. Gün içinde esnaflarla, mahalle sakinleriyle, STK’larla sürekli istişare halinde olarak, her an ihtiyaç duyulduğu an hizmete koşmaya hazır şekilde görev yapacağım. Alışılmış bir muhtarlık anlayışını değiştirip, bu konuda ki ezberleri bozarak 7’den 70’e her kesin muhtarı olacağım. Mahallemde 9 bin seçmen var ve her kesin düşüncesi, beklentileri farklı olabilir. Bu benim için önemli olmayacak, her kesin aynı eşit düzeyde muhtarı, arkadaşı ve yardımcısı olacağım. Bana oy verse de, vermese de mahallemin her köşesine hizmet ulaşması için çalışacağım. Siyaset ve esnaflıktan gelen büyük bir bilgi birikimi ve tecrübeye sahibim. Bu birikimi hizmet enerjisine dönüştürerek, halk ve ilgili birimler arasında durmak, dinlenmek bilmeyen köprü vazifesi yapacağım. Her gün yeni sorunlar, yeni beklentiler ortaya çıkabiliyor. Halkın derdini kendi derdi bilen bir muhtar, yorulmadan, bıkmadan sorunların takipçisi olabilir ve çözüm bulabilir. Ben bu anlayış içinde olacağım.

Sloganınız Var mı?

Benim için tüm mahalle sakinlerinin sorunu, derdi benim derdim olacak. “Derdiniz derdimizdir” sloganı ile bu hizmet yarışında yola çıktım, aynı düşünceyle de uzun yıllar mahalleme hizmet etmeyi düşünüyorum. Genç bir emekliyim, dinç ve çalışma heyecanı, enerjisi ile doluyum. Mahallemin en küçük sorununun çözümü için ilgili birimlerin önünde günlerce yatmaya hazırım. Mahallemi çok seviyorum ve insanların yüzlerinin gülmesini, birlik ve beraberlik içinde yaşamasını istiyorum. Mahallemin mutluluğu, insanların sevgi ve saygı ile birbirlerine yaklaşması, düğünde, eğlence de, acı günde bir arada olması benim için hedeflerden birisi. Yeni Yalı Mahallesi bu konuda diğer yerleşim yerlerinden çok farklı ve halk acı günde, tatlı günde bir arada oluyor. Ben bu birlikteliği daha da arttırmak için sürekli etkinlikler düzenlemeyi düşünüyorum. Bunun için zamanım da, enerjim de var. Daha önce Körfez Yığılcalılar Derneği Başkanlığı görevi de yaptım ve STK’larla da bu nedenle yakın ilişki içindeyim.

Seçim Çalışmalarınızı Nasıl Sürdüreceksiniz?

Hiçbir zaman kırıcı, eleştiren ve suçlayan bir dil kullanmadım, kullanmayacağım. Görev yapan her muhtar ve hizmet zincirinde yer almak isteyen muhtar adayı muhakkak çalışmak, faydalım olmak için sahaya çıkıyor. Bu nedenle aynı mahalle halkının oylarına talip olan insanlar olarak kırıcı olmadan yıkıcı değil, yapıcı olarak halka gitmeliyiz. 1 Nisan sabahı kaybeden adaylar, kazanan muhtarın yanına gitmeli, çayını içerek tebriklerini iletmeliler. Ben bunu yapacağım ve kazanan ben olursam bana da aynı şekilde gelinmesini isteyeceğim. Sonuçta, kazanan ve kaybedenlerle, mahalle halkıyla, esnafıyla, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla mahallemizi yöneteceğiz. Yeni Yalı Mahallesi’nde oturuyoruz, 1 Nisan sabahı demokrasi, dostluk kazanmalı. Muhtar adayları bazen büyük projeler vaadediyorlar. Benim projem halka olan samimiyetim olacaktır.

Kazanırsanız İlk Olarak Ne Yapacaksınız?

Yukarda da dediğim gibi mahalleyi hep birlikte yönetip, yaşanır hale getireceğiz. 1 Nisan sabahı aynı amaç için yarıştığımız adayları ziyaret edip gönüllerini alacak ve birlikte çalışmayı teklif edeceğim. Ardından, eşimle ve bayan azamla ev ev dolaşıp, mahalle sakinlerinin sorunlarını, beklentilerini öğreneceğim ve ilgili birimlerle çözüm arayacağım. Ev sohbetleri benim için seçim çalışmalarında da çok önemli, daha sonra da önemli olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751