Rektör Komsuoğlu: Sırrıpaşa çok etkileyici

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sırrıpaşa Konağı’nda KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu ve öğretim üyeleriyle bir araya geldi. Rektör Komsuoğlu ile öğretim üyeleri, Sırrıpaşa’yı hayranlıkla dolaştı. Rektör Komsuoğlu, ‘’İzmit için büyük bir kazanç, çok etkileyici bir yapı. Restorasyonda emeği geçenleri kutluyorum’’ dedi.

 

KOÜ YÖNETİMİYLE TOPLANTI

Başkan Karaosmanoğlu, KOÜ Rektörü Komsuoğlu ve üniversite öğretim üyeleriyle, Sırrıpaşa Konağı’nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Başkan Karaosmanoğlu ile Rektör Komsuoğlu ve üniversite yönetimi, toplantı öncesinde restorasyonu Büyükşehir tarafından yapılan ve Tarihi Kentler Birliği’nden uygulama ödülü kazanan Sırrıpaşa Konağı’nı dolaştı. Başkan Karaosmanoğlu ile konuklarına, Sırrıpaşa Konağı’nın geçmişi ve yapılan restorasyon çalışmalarıyla ilgili olarak Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Volkan Şenel tarafından bilgi verildi.

 

KONAĞI DİKKATLE İNCELEDİLER

Konağın tüm odalarını dolaşan ve el işi süslemeleri dikkatle inceleyen Rektör Komsuoğlu ile öğretim üyeleri, yapılan hassas restorasyon ve konağın ihtişamı karşısında hayranlıklarını dile getirdi. Başkan Karaosmanoğlu ile emeği geçenleri kutlayan Rektör Komsuoğlu, ‘’Sırrıpaşa Konağı restorasyonu, gerçekten çok güzel ve çok etkileyici. Başkanımız Karaosmanoğlu’nu ve emeği geçenleri bir kez daha tebrik ediyorum. Yapılan çalışma İzmit için büyük bir kazanç’’ ifadesini kullandı.

 

KOCAELİ KÜLTÜR VE SANAT KENTİ

Rektör Komsuoğlu ve üniversite öğretim üyeleriyle düzenlenen toplantıda Genel Sekreter Ersin Yazıcı ile Başkan Vekili Zekeriya Özak da hazır bulundu. Toplantıda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Sanayinin başkenti olarak anılan Kocaeli, artık bir kültür ve sanat kentidir. Bu kentte hem sanayi olacak, hem fabrikalarımız olacak, hem çevremiz temiz olacak, hem nefes alacağız, hem denize gireceğiz, hem turizm olacak, hem de sanat ve kültür olacak. Bu kentin güzelliklerini Kocaeli halkıyla paylaşıyoruz. Sırrıpaşa Konağı restorasyonu da, bunun en önemli örneklerinden birisidir’’ şeklinde konuştu.

 

KOÜ’NÜN DİPLOMASI DEĞERLİ

Kocaeli Üniversitesi’nin kent için önemine değinen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Bu kentin en büyük özelliklerinden birisi de üniversite kenti olmasıdır. KOÜ’de 71 bin öğrencimiz var. Bu önemli bir potansiyeldir. KOÜ, Türkiye’nin örnek üniversitelerinden birisidir. KOÜ’nün diplomasının çok önemli bir yeri olduğuna inanıyorum. Başta rektörümüz, dekanlarımız, üniversite yönetimimizle ve kendini bilime, üretime, gençliğe adamış öğretim üyelerimizle KOÜ, Türkiye’nin seçkin üniversitelerinin başında geliyor. Biz üniversitemizle her türlü iletişime açığız’’ açıklamasını yaptı.

 

KOÜ’NÜN HİZMETİNDEYİZ

KOÜ yönetimiyle daha önce de bir araya geldiklerini hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı; ‘’Büyükşehir olarak üniversitemizin, öğrencilerimizin hizmetindeyiz. Sizin hizmetinizde bulunmaktan, bilimin hizmetinde bulunmaktan gurur duyarız. Büyükşehir, üniversite öğrencilerimiz için bir laboratuardır. Gençlerimiz gelsin arazide eğitim alsın, pratiğini geliştirsin. Tecrübeli arkadaşlarımız bu konuda öğrencilerimizin hizmetindedir. Bu hem kentimiz için, hem ülkemiz için önemli bir kazanım olacaktır.’’

 

BELEDİYE-ÜNİVERSİTE İŞ BİRLİĞİ

Öte yandan toplantıya katılan Rektör Komsuoğlu ile öğretim üyeleri de, belediye-üniversite iş birliğine yönelik görüş ve önerilerini Başkan Karaosmanoğlu ile paylaştı. Toplantıya Rektör Komsuoğlu’nun yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Demirci, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Şerif Barış, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Bekir Çakır, Başhekim Prof. Dr. Nazım Mutlu, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Erden, Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Demir, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sarp Ertürk, Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çanakçı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aygün, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Sınmazçelik, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Görkem Aksu, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Faruk Aras, Ali Rıza Veziroğlu MYO Müdürü Doç. Dr. Hakan Pekey, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cüneyt Oysu, Teknik Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ercüment Karakaş katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817