banner2779
banner2752
banner2750

Restore Edilen Asırlık Camide İlk Namaz


Şimdiye kadar onlarca tarihi eseri restore eden İzmit Belediyesi, Bağlıca Köyü’ndeki asırlık camii de tarihine kavuşturdu.

İzmit merkeze yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki Bağlıca Ortaköy mevkiinde bulunan ve 1800’lü yıllarda yapıldığı tahmin edilen Işıklı Camii restorasyonun tamamlanmasının ardından ilk namaz ile birlikte açıldı.

500 BİN LİRA HARCANDI

Osmanlı döneminde çevre köylerin Cuma namazı için toplandıkları Işıklı Camii’nde Kadir Gecesi ve diğer mübarek gecelerde ışık süzüldüğü rivayet edildiği için bu isim verilmiş. Camiinin restorasyonu için 500 bin TL harcandı. İzmir Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve köy sakinlerinden oluşan kalabalık bir cemaat ile tarihi camide ilk namaz kılınarak dua edildi.

KADERİNE TERK EDİLMİŞTİ

Camide kılınan namazın ve yapılan duanın kendisi için başka bir anlam taşıdığını söyleyen Başkan Doğan, “ göreve geldiğimiz günden itibaren köylerimizi de adım adım ziyaret ediyoruz. Bu köyümüze ilk geldiğimizde böyle bir caminin varlığından söz edildi. Burayı ziyaret ettik. Gördüğümüzde mahzundu, kaderine terk edilmiş bir haldeydi. Tarihi camiimizi gelecek nesillere sağlam şekilde emanet edebilmek için kolları sıvadık.  Proje hazırlayıp gerekli izinleri alarak restorasyona çalışmasını başlattık. Derin bir tarihi olan camimizi tekrar halkımızın hizmetine sunmak  bize nasip oldu.

BENİM İÇİN AYRI BİR GURUR VERİCİ

Görev süremiz boyunca türbelerimize, hamamlarımıza, sarnıçlarımıza, konaklara hepsine el attık. Mahzun kalmış tarihi eserlerimizi gün yüzüne çıkarmanın huzuru içerisindeyiz. Milletin kuruşunu ziyan etmedik. Ülkemize, şehrimize, İslam’a hizmet etme gayreti içerisinde olduk. Bir nebze faydamız olduysa ne mutlu bize. İkinci dönemimi bitiriyorum. Önemli bir görevi alnımızın akıyla, tertemiz bir şekilde teslim etmeye çalışıyoruz. Böyle güzel bir hatırayı da, ibadethaneyi de ayağa kaldırarak gidiyoruz. Bu da benim için ayrı bir gurur meselesi.

EN BÜYÜK KAZANCIMIZ DUANIZ

Hepimiz bu dünyadan göçüp gideceğiz. Bağlıca’mızda bu camide vatandaşlarımız namaz kılacak. Bu toprakları bize vatan yapan büyüklerimize, Alperenlere, şehitlere, önderlere, evliyalara dua ederken belki bizim içinde dua edenler olur.  En büyük kazancımız da bu olur. Hayırlı uğurlu olsun. Böyle anlamlı hizmetleri yapmaktan onur ve gurur duyuyorum” dedi.

BAŞKANIMZDAN ALLAH RAZI OLSUN

Köylüler de Başkan Doğan’a teşekkür ederek “ atalarımızdan yadigar kalmış bir eser yıllarca harabe haldeydi.  Belediye Başkanımız köyümüzü ziyareti sırasında caminin halini görünce “ atalarımızın kemiklerini sızlatan bu görüntü bize yakışmaz. En kısa zamanda camimizi restore ettireceğiz” demişti. Başkanımız sayesinde atalarımızın, dedelerimizin namaz kıldıkları bir ibadethaneye tekrar kavuşmanın mutluluğu içindeyiz. İzmit Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun” şeklinde konuştular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751