banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

RİZE HEYETİ KOTO’NUN OKULUNA HAYRAN KALDI
 Rize il protokolü, kentler arası sosyal yakınlığı ve ekonomik işbirliğini artırmak üzere Kocaeli Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde Kocaeli’ne geldi. Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Üniversite Genel Sekreteri Adnan Er, Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofuluoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve işadamlarının yer aldığı heyet, Kocaeli Ticaret Odası tarafından hazırlanan programda hem il protokolüyle görüşmeler gerçekleştirdi hem de ilimizin değerlerini görme fırsatı buldu.

TULUMLU- HORONLU KARŞILAMA

Rize heyetinin Kocaeli programı, Kocaeli Ticaret Odası ziyareti ile başladı. KOTO Meclis Başkanı Bülent Karagöz, Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ, yönetim kurulu, meclis üyeleri ve ilimizde yaşayan Rizeli işadamları tarafından ağırlanan konuk heyet, odada tulum ve horon ekibiyle karşılandı. Sürprizli karşılama sonrası KOTO üyesi işadamlarıyla bir araya gelen Rize heyetine, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ tarafından kapsamlı tanıtım yapıldı. Başkan Özdağ, Rize heyetine Kocaeli’nin tarihi, turistik ekonomik değerlerinin yanı sıra odanın projeleriyle ilgili de bilgi verdi.

ÖZEL ANLAR YAŞANDI

KOTO’da yapılan bilgilendirmenin ardından heyet sırasıyla; Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu, Kocaeli Bilim Merkezi’ni, Sekapark Film Platosu’nu, Özel KOTO AOSB Meleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ve Kocaeli Üniversitesi’ni ziyaret etti. Rize heyetinin Özel KOTO AOSB Meleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaretinde çok özel anlar yaşandı.

‘ZİL ÇALMIYOR, KANTİNCİ YOK’

KOTO Başkanı Murat Özdağ ve Okul Müdürü Özcan Bedel, okulun örnek uygulamaları ile ilgili heyete bilgiler verdi. Başkan Özdağ, “Endüstriyel otomasyon teknolojileri, makine teknolojisi, mobilya ve iç mekan tasarımı alanlarında eğitim verecek olan okulumuzda hedefimizi nitelikli ara eleman sorununun çözümüne katkı sunmakla sınırlandırmıyoruz. Burada, özlemle bahsettiğimiz ahilik kültürünü canlandıracak uygulamalar yürüyoruz. Okulumuzda zil çalmıyor, kantin var kantinci bulundurmuyoruz. Öğrencilerimiz saatine bakıp dersine giriyor, kantinden aldığı ürünün parasını kasaya bırakıyor. Bunun gibi birçok uygulamayla öğrencilerimizi “iyi insan” olarak yetiştirmeye gayret ediyoruz” derken, Okul Müdürü Özcan Bedel ise öğrencilere borç alıp- verme kültürünü etik değerler çerçevesinde aşılamayı amaçlayan KOTOBank projesini anlattı.

‘VALİ YAZICI’DAN NASİHAT

BAŞKAN KASAP’TAN KİTAP’

Rize Valisi Ersin Yazıcı, okulun örnek uygulamalarından çok etkilendiğini belirterek, “Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Lisesi her yönüyle Türkiye’ye örnek teşkil edebilecek nitelikte bir proje. Bu projeyi hayata geçiren KOTO’yu, örnek uygulamaları öğrencilere aşılayan okul idaresini ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi. Vali Yazıcı, Rize’de hayata geçirdikleri okuma kampanyasını öğrencilere de nasihat ederken, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap kitapları ise kitapları Rize Belediyesi’nin hediye edeceğini müjdeledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826