RİZELİLER  KALVALTI GELENEĞİ SÜRDÜRÜYOR
Zeliha Yalçın
Kocaeli Rizeliler Derneği`nin iki haftada bir düzenlediği kahvaltılı buluşma dün tekrar start aldı. Rizeliler`in yaz döneminde ara verdiği kahvaltılı toplantının ilk konuğu İl Sağlık Müdürü iken bu görevinden istifa ederek Kamu Hastaneleri Birliği Kocaeli Genel Sekreteri olan Hasan Aydınlık`tı. Dernek başkanı Osman Çakır ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğindeki kahvaltıya dernek üyeleri yoğun ilgi gösterdi.
Buluşmanın ilk konuşmasını yapan dernek başkanı Çakır, dernek tarafından çıkarılan dergiye ilgi gösterilmesini istedi. 
 
YENİ YÖNETİM MODELİ
Daha sonra söz alan Kamu Hastaneleri Birliği Kocaeli Genel Sekreteri Hasan Aydınlık da sağlık alanındaki çalışmalarla ilgili dernek üyelerini bilgilendirdi. Aydınlık, “Sağlıkta dönüşümle getirilen yapısal değişiklikler bu yasayla birlikte kalıcı hale getirildi. 663 sayılı kararnameyle icra ile denetim ayrılmış oldu. Bu yasayla bir yönetim modeli ortaya konuldu. Hem denetleme hem icranın aynı kişide olması engeller teşkil ediyordu. Hastane birliklerinin kurulmasıyla son aşama da tamamlandı” diye konuştu.
 
ATEŞTEN GÖMLEK 
Sözlerine devam eden Aydınlık, “Kocaeli genel sekreterliğinde, ilimizdeki tüm hastanelerin yönetimini devralmış oluyoruz. Yönetimi tekelleştirmiş bulunuyoruz. Bu kararnameyle daha önceki hizmetlerden geri adım atmıyoruz, tam tersine yeni hizmet alanları açmış bulunuyoruz. Sağlıkta genel sekreterlik ya da başhekimlik makamını kabul etmiyoruz. Ben ve arkadaşlarımın ateşten gömlek giydiğimizin farkındayız” dedi.
 
KADIN DOĞUMDA 
Sağlık hizmetleri konusunda vatandaşların bilgilendirmesi gerektiğinin altını çizen Aydınlık, “Yapacaklarımızla yüzde 30- 40 arasında bir mali belirlilik bekliyoruz. Bu yasayla birlikte sağlık turizmine de kapımızı açacağız. Yapılan çalışmalarla insanların güveni daha da artacak. Bizim idari kadromuz Alikahya Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesi`nin idari kısmına yerleşti. Yeni yapılanmada daha çok hesap vereceğiz” açıklamasında bulundu. 
 
PLAKET VERİLECEK
Sözleşme imzalamadığı için çalıştığı hastanede yönetici olamayan ve başhekimliği düşürülen Gölcük Devlet Hastanesi eski Başhekimi Resul Patan`la ilgili gelen sorulara da yanıt veren Aydınlık, “Görevden alınma gibi bir şey söz konusu değil. Bu yasada daha az dümenci ile daha çok iş yapma var. Bu bir bayrak değişimi. Ama belki de o arkadaşlarımız önümüzdeki zamanlarda farklı görevde bulunacak. Biz yöneticilerimizin hepsine plaket vermeyi düşünüyoruz” dedi. 
 
SAĞLIK OTELCİLİĞİ 
Son olarak hastanelerde ‘sağlık otelciliği` biriminin kurulacağını ifade eden Aydınlık, “300 yataklı hastanelerin başhekimleri aynı zamanda e hastane yöneticiliği de yapacak. Ama Derince, Kocaeli, İzmit Seka, Darıca Farabi ve Gebze Fatih hastanelerinde sağlık otelciliği birimi kurulacak. Bazı hastanelerde sadece başhekim bulunacakken, bazı hastanelerde ise hem başhekim hem de hastane yöneticisi olacak” diye konuştu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817