Roman gençlere Konservatuvarın kapıları açıldı

İki yıldır yapılan Roman festivalleri ile açılımın kültür ayağının adeta rengi olan Büyükşehir Belediyesi, Romanlar için gerçekleştirdiği eğitim çalışmalarıyla da göz dolduruyor. KO-MEK ile Romanlara meslek eğitimi veren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de geleceğin sanatçılarının yetiştiği Belediye Konservatuvarı’nı Roman gençlere açtı.

 

KONSERVATUVARDA ÇALIŞIYORLAR

Bin Roman Bin Keman Projesi’nde de yer alan yaklaşık 50 öğrenci kısa bir süre önce Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nda eğitime alındı. Keman branşında eğitim gören öğrencilerin oluşturduğu ‘Roman Keman Orkestrası’ geleceğe yönelik önemli hedeflerle yola çıktı. ‘Roman Keman Orkestrası’ Veysel Kan ve Alpaslan Uygun yönetiminde haftanın bir günü Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğü’ne bağlı olan Konservatuvar’da çalışmalarını sürdürüyor. Şube Müdürlüğü içindeki Leyla Atakan Kültür Merkezi’ne gelen Roman gençler eğitmenleri gözetiminde iki saat boyunca nota, nazariyat ve enstrüman dersi görüyor.

 

HEDEFLERİ ROMAN FESTİVALİ

Roman Keman Orkestrası’nın eğitmenlerinden Veysel Kan, koronun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Öğrencilerinin büyük bir hevesle derslere geldiğini söyleyen Kan, “Bu çocuklarımızda zaten doğuşlarından gelen bir yetenek var. Tek eksikleri eğitimdi. Büyükşehir Belediyemiz her konuda olduğu gibi bu konuda da bize yardım elini uzattı. Çocuklarımıza en önemli eğitim kurumlarından biri olan Konservatuvarı açtı. Haftanın bir günü burada müzik eğitimi veriyoruz. Doğuştan gelen yeteneklerine eğitimi de katmaları durumunda önemli yerle geleceklerine inanıyoruz” dedi.

 

GENÇLERİN ANLAMLI HEDEFİ

Roman Keman Orkestrası’nın öncelikli hedefleri arasında gelecek yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Roman Festivali yer alıyor. Koro festival çerçevesinde bir konser vermeyi planlıyor. Roman gençler, gelecekte ise Kocaeli’nden çıkacak sanatçılar arasına isimlerini yazdırmayı hedefliyor.


 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817