banner2752
banner2750
banner2776

 ROMAN KOROSU, CUMHURBAŞKANI İÇİN ÇALACAK

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Roman Keman ve İlahi Korosu önümüzdeki aylarda Cumhurbaşkanlığı himayesinde önümüzdeki haftalarda Ankara’da düzenlenecek “Bin Bir Çift Bin Bir Yuva” toplu nikâh töreninde sahne alacak. Düzenlenecek konser için hazırlıklarını sürdüren Roman Keman ve İlahi Korosu, batı müziği ile Türk müziğinin harmanlandığı bir repertuvarla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve organizasyona katılacak binlerce kişi için çalacak.

 

53 GENÇTEN OLUŞUYOR

2013 yılında kurulan Büyükşehir Belediyesi Roman Keman ve İlahi Korosu’nda 10 kız, 15 erkek olmak üzere toplam 25 kişi bulunuyor. Keman korosunun şefliğini Alpaslan Uygur, İlahi korosunun şefliğini ise Musa Şirin üstlenirken yaylı gurubunda 21 keman, bir çello bir viyola ve 5 ritim enstrümanı yer alıyor. Koro, 9-19 yaş gurubunda çocuklardan oluşuyor. Koro çalışmalarını, Leyla Atakan Kültür Merkezi Konservatuvarı’nda yapan Roman Korosu’nun tüm ihtiyaçları Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. 14 Mart 2015 yılında Cumhurbaşkanımızın teşrif ettiği Çanakkale’de düzenlenen Romanlar Günü’nde sahne alarak beğeniyle dinlenen Roman Korosu, ilimizde konserlerde sahne aldı. Bu yılsonu da ilimizde bir konserle sanatseverlerle buluşacak.

 

BATI MÜZİĞİNİ COVERLADILAR

Önümüzdeki aylarda Cumhurbaşkanlığı himayesinde Ankara’da düzenlenecek “Bin Bir Çift Bin Bir Yuva” toplu nikah töreninde sahne alacak Büyükşehir Belediyesi Roman Keman ve İlahi Korosu, hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdürürken bu büyük organizasyon için hazırlanacak klip için stüdyoya girdi. Stüdyoda Tomaso Albinonine ait Adagio Sol Minor eserini coverlayıp Roman esintisi katarak bir eser meydana getirdi. Roman mahalleleri ve Kocaeli genelinden çekilecek görüntülerle oluşturulacak klip, Ankara’da düzenlenecek “Bin Bir Çift Bin Bir Yuva” toplu nikah töreninde katılımcılara izlettirilecek ve 14 Mart’ı Roman Günü ilan eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2777

banner2680