banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

ROMANLAR ARTIK ERKEN EVLENMEYECEK
 İzmit Serdar Mahallesi Roman Turizm Kültür ve Sanat Etkinlikleri Dayanışma Derneği ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ortaklığında, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın destekleri ile başlatılan “Romanlar Artık Evlenmek İçin Acele Etmiyor” projesi kapsamında Roman vatandaşlara eğitim verildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından proje aşamasında destek sağlanan eğitim, fuar içerisindeki Sivil Toplum Merkezi(STM)’nde yapıldı.

 

ROMAN VATANDAŞLARA EĞİTİM VERİLDİ

İzmit Serdar Mahallesi Roman Derneği’nce "Romanlar Artık Evlenmek İçin Acele Etmiyor" projesiyle Roman çocukların erken yaşta evlenmelerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Erken yaşta evliliği önlemek amacıyla Roman gençlerini bilinçlendirmeyi amaçlayan proje kapsamında, STM’de eğitim verildi. Eğitim sosyolog Elin Şehnaz Uysal ve Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Sosyolog Doç. Dr. Hasan Hüseyin Taylan tarafından verildi.

 

ROMAN TELEVİZYONU AÇILIYOR

“Romanlar Artık Evlenmek İçin Acele Etmiyor" projesi eğitimine Roman Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, İzmit Roman Federasyonu Başkanı Ergün Akbulut, Tüm Roman Derneği Başkanı Musa Şirin, Kocaeli Romanlara Hizmet Derneği Başkanı Hasan Şirin ve roman vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Roman Federasyonu Başkanı Çokyaşar, ‘’Romanlar rol model olmaya devam ediyor’’ diyerek, Roman Televizyonun yakın bir zamanda yayın hayatına başlayacağının müjdesini verdi. ‘’Romanların yüzünü Roman TV’den anlatacağız’’ diyen Çokyaşar, erken yaşta evliliklerin çocukların eğitimini engellediğini, bunun önüne geçilmesi için de bu projenin hayata geçirildiğini belirtti.

 

AKADEMİK ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Sosyolog Doç. Dr. Hasan Hüseyin Taylan, toplumun önemli bir kesimi olan Romanlarla ilgilenmenin görevleri olduğunu söyleyerek, erken evliliklerin Romanlarda ne durumda olduğunun saptanması ve çözüm yolları konusunda çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Romanlarda erken evlilik konusunu gündeme taşımak istediklerini söyleyen Taylan, proje kapsamında eğitimler verilmesinin yanı sıra  seminer, konferans ve çalıştaylar düzenleneceğini, kısa film gösterimi ile fotoğraf sergisi açılacağını, Romanlarla ilgili bir kitap ve akademik makaleler yayımlanacağını ifade etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826