Romanlar evlenmek için acele etmiyor
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Roman Turizm Kültür ve Sanat Etkinleri Dayanışma Derneği’nin işbirliğinde “Romanlar artık evlenmek için acele etmiyor” ana temalı projenin kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Seka Park Otel’de yapılan toplantıda Roman çocuklar arasında sık görülen erken evlilik konusunda yapılan çalışmalar ele alındı.

 

AKADEMİSYENLER KATILDI

Seka Park Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Sakarya Üniversitesinden Doç. Dr. Yusuf Genç ve Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Taylan, Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, İzmit Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ergin Akbulut ve Kocaeli’deki Roman STK Başkanları katıldı. Proje koordinatörü Mustafa Kemal Kuttekin, projenin başladığı günden bugüne erken evlenme konusunda Roman gençlerin artık acele etmediklerini, toplantılar neticesinde bilinçlendiklerini söyledi. Erken evlenme konusundaki cezai müeyyidelerle ilgili bilgi veren Kuttekin, erken evlenmenin psikolojik ve sosyal boyutları hakkında da bilgi verdi. Kuttekin farkındalık oluşturmak için dört ilçede fotoğraf sergisi açtıklarını ifade etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817