Romanlar, günlerini Körfez’de kutlayacak
 Dünyada ‘Romanlar Günü’ 8 Nisan olarak kutlanırken, Türkiye Romanlar Konfederasyonu; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde başlattığı Roman Açılımı’nın günü olan 14 Mart’ı ‘Türkiye Romanlar Günü’ olarak kabul etmiş, 2015 yılında ilkini kutlamıştı. Bu yıl Körfez Belediyesi ev sahipliğinde 3.’sü gerçekleştirilecek olan kutlama, yine oldukça renkli görüntülere sahne olacak.

BU YIL ÜÇÜNCÜSÜ KUTLANACAK

Körfez Belediyesi, Körfez Ticaret Odası, Körfez Romanlar Derneği ve Türkiye Romanlar Konfederasyonunun iş birliği ile kutlanacak olan Romanlar Günü için Tütünçiftlik Sahil’de bulunan Kasr-ı Çakır Restaurant’ta basın toplantısı düzenlendi. Programa; Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı, Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar ve Körfez Romanlar Derneği Başkanı Bayram Denizci de katıldı.


HAKLARIMIZIN VERİLDİĞİ GÜN

Körfez Romanlar Derneği Başkanı Bayram Denizci’nin ardından konuşan Türkiye Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, “Biz 14 Mart’ı Romanlar günü olarak kutluyoruz. Çünkü 14 Mart, Romanlara haklarının verildiği gündür. O tarihten bu yana Roman vatandaşlarıyla ilgili önemli çalışmalar gerçekleştirildi. Sorunlar bitti mi; Tabiki hayır. Eğitim, istihdam, barınma konusunda sıkıntılar var. Ama belediyelerimizin desteği önemli” dedi.


ROMAN KADINLAR İÇİN GELDİK

Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı ise, herkesin 14 Mart Romanlar Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında, “Buraya Körfez Ticaret Odası olarak Roman kadınların istihdamı, toplumdaki konumları konusunda neler yapabiliriz, onları konuşmak için geldik. Biz birlikte yerel yönetimler, STK’lar olarak roman kadınlarımız için sizlerin daha görünür olduğu işler yapmak için hep bir arada olacağız. Bundan böyle inşallah sizinle güzel işlerle birlikte olacağız” ifadelerini kullandı.

TOPLUMUN ‘ÖZEL’ YAPISISINIZ

Körfez Belediyesi, Ticaret Odası ve Türkiye Romanlar Konfederasyonu ile birlikte bu programı gerçekleştirdiklerini belirten Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Artık ülkede birliğimizi beraberliğimiz bozmaya yeltenenlere fırsat vermeyeceğiz. Biz Romanı, Çerkesi, Gürcüsüyle etle tırnak bir milletiz. Zamanında bizi bölmek için uğraşanlar oldu. Ben, sen, o demişler, işlerine öyle gelmiş. Bu ülkede etnik kökenlere yaşama fırsatı vermemişler. Bu millete darbe vurmak isteyenlere bu aziz millet her zaman hak ettiği cevabı vermiştir. Romanlar, gerçekten toplumumuzun güzel bir yapısı” ifadelerini kullandı.


SİZLERİN YANINIZDAYIZ

Romanların çok mütevazı, vatanına milletine bağlı insanlar olduğunu vurgulayan Baran, “Bu insanların toplumdan uzak durmasına tabi ki göz yumulamazdı. Cumhurbaşkanımız bunu fark etti,  roman vatandaşlarımıza hak ettiği günü verdi. Biz her zaman sizin yanınızdayız. Biz biriz beraberiz. 15 Temmuz akşamı Roman kardeşlerimizle göğsümüzü siper ettik. ‘Biz bayrağımızı indirmeyiz, bu ezanları susturmayız’ dedik. Biz o akşam sokağa çıkan tüm Roman kardeşlerimizi yürekten kutluyorum. Herkesi bekliyoruz” dedi.

FİNALDE ÜMMİYE KONSERİ

15 Mart Çarşamba günü Körfez Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan kutlamaya, ‘Çiçekçi Kızlar’ renk katacak. Davetliler Roman kıyafeti giyen kızlar tarafından kapıda karşılanacak. Roman Çocuk İlahi Grubu, vereceği mini konser ile birbirinden sevilen ilahileri seslendirecek. Gecenin finalinde ise ünlü şarkıcı Ümmiye’nin konseri olacak. Tüm Körfezlilerin davet edildiği geceye, ilginin de yüksek olması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817