Röportaj Burhan Yarar

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Betül Erdemir ile evli. Emir ve Hakan isminde 2 erkek çocuk sahibi. Kur’anda Devlet Ahlakı, Kamu yönetimlerinde Stratejik Planlama Süreçleri, Başarının Sırrı 7 T adlı eserleri yayınlandı.   Körfez İlçemizin yetiştirdiği bir değer.  İzmit İmam Hatip Lisesi Mezunu .  3 Üniversite bitirmiş Hukukçu, İlahiyatçı ve İşletmeci. Muzaffer Baştopçu döneminde Körfez Belediyesi'nde çalışmış daha sonra Pendik Belediyesi'nde uzun yıllar birim müdürlükleri yapmış.  O davası uğruna sürgün yemiş MGV'den dergi aldı diye ağır cezada yargılanmış biri. O tam bir Recep Tayyip Erdoğan sevdalısı. 



2015 genel seçimlerinde İstanbul gibi bir ilden 1. bölge 25 ve 26. dönem milletvekili adayı olmuş ve listeye girmiş. Daha sonra 2016 / 2018 yılları arasında TBMM Başkanı Özel Kalem Müdür Yardımcılığı yapmış. Siyasetin tabanından gelen Refah Partisi , Fazilet Partisi ve Milli Gençlik Vakfı Yönetim Kurulunda görev almış enerji dolu bir isim. Belediyecilik konusunda 20 yıllık deneyim ve birikimi olan 1988 yılından beri  Çamlıtepe mahallemizde oturan ilçemizin  yetiştirdiği bir siyasetçi. AK Parti Körfez’den Belediye Başkan aday adayı olacağı söylendiği zaman sürpriz olarak değerlendirilen Erdemir, saha çalışmalarına başladıktan sonra ilgi çeken ve beğenilen isimler arasında yer aldı.

Alim Erdemir  karizmatik, pratik zekalı, ufku geniş biri. Ben onu bu yönüyle Körfez İlçemize 10 yıl Belediye Başkanlığı yapmış Yunus Pehlivan'a benzetiyorum.  Sohbeti hem zevkli, hem de konuştukça insana yaşadığı ilçeyi bir anda değişmiş, modern Avrupa kenti olarak görmesini sağlıyor. Erdemir’i dinlediğiniz zaman Körfez için düşünceleri, projeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul için projelerini yansıtıyor. Projeler hayali değil, aşırı maliyetli de değil, bugüne kadar düşünülmemiş, düşünülmüşse bile ne gerek var denilerek kenara koyulmuş planları içeriyor.

Erdemir’in sunduğu proje düşünceleri, ilçeyi turist yatağı, zevkle izlenecek görsel zenginlik deposu, istihdam oluşturan planlar, sanayi ve sosyal yaşamın iç içe, bir birine zarar vermeden yaşayabileceği ortamları gerçekleştiriyor. Projeler, ilçenin girişinden başlayıp, çıkışına kadar ve her bölgenin tarihi ve doğal yapısına uygun çalışmalarla gözünüzde canlanınca bir anda Körfez bambaşka bir kent oluyor.

Alim Erdemir’le gerçekleşen sohbetimizde fazla bir soru sormaya gerek kalmadı. Yapacağı çalışmaları tek tek anlatmaya başlayan Erdemir ilk önce neden aday adaylığına karar verdiğini belirtiyor.

Neden Körfez ve neden belediye başkanlığı?

Körfez’de çok uzun yıllar öncesine dayanan belediyecilik çalışmam var. Muzaffer Baştopçu döneminde belediyede görev yaptım, ilçeyi çok yakından tanıyorum. Körfez’den sonra başta Pendik olmak üzere belediyelerde, çeşitli birimlerde görev yaptım. 20 yıllık bir deneyim birikimim var. Bu birikimle çok iyi tanıdığım ve yaşadığım ilçeme hizmet etmek, modern kent projelerimi hayata geçirmek için büyüklerimin de onayını alarak aday adaylığımı açıkladım.

Çok farklı düşünceleriniz var, bunlardan bazılarını sıralayabilirmisiniz?

İstersek Körfez’i bir numaralı kent haline getirebiliriz. Bunun için de Hereke’den başlamak gerekiyor. Adaylık konuşmam sırasında da söyledim. Bugün ülkeler anılmıyor, kentler anılıyor. İngiltere değil Londra, Fransa değil Paris daha çok tanınıyor ve konuşuluyor. Körfez’de bu şekilde tanınan ve konuşulan kent olabilir. Kentlerin yarıştığı günümüzde yapılacak çalışmalarla ilçemiz de bu şehirler arasına girebilir, bunun için yeterli potansiyelimiz var.

Yapacağınız çalışmalar hakkında birkaç sıralama yapabilirmisiniz?

Körfez İlçeyi boydan boya kat eden bir karayolumuz var, bize ne katkısı var? Gürültüsü ve tozu dışında bir katkısı yok. Belediye Başkanlığı adaylığına uygun görülmem ve seçilmem halinde D-100 Karayolunun özellikle köprü üstlerine ses geçirmeyen paneller koyacağım. Bu paneller sesi geçirmediği gibi, şeffaf olacak ve yapılacak aydınlatma ile de adeta Boğaz Köprüsü görüntüsü verecek. Karayolu güzergahını ranta çevirmeliyiz. Çevresinde yapılacak restoranlar, işletmeler ve konaklama merkezleri ile hem istihdam sağlanır ve en az 1000 kişi iş sahibi olur, hem de görsel olarak kente katkı sağlanır. Bugün Körfez’de kapıyı aç-kapa 20 milyon masraf yazıyor. Gelir noktaları kazandırarak ilçemize hem istihdam sağlarız, hem de gelir kazandırırız. Paramıza ve insanımıza sahip çıkmalıyız. Bunlara sahip çıkınca kaynaklarımız yapılacak çalışmalara yeter de artar bile. İlçemiz geniş topraklara sahip. Bacalı, bacasız sanayi, turizm alanı, sağlık alanları hazırla, böl, yepyeni bir Körfez daha ortaya çıkar. Kent merkezinde en güzel noktayı sanayi çarşısı ve tır parkı yapmışız. Oysa burayı içinde vatandaşların sosyal ve ticari beklentilerine cevap verecek çok güzel bir kent meydanı yapılabilir. Sahilde en güzel nokta otomobil sporlarına verilmiş, buraya yapılacak çok büyük ve donanımlı bir akuapark ve sonrasında da denizden ve karadan ulaşımın sağlanması halkın buraya akın akın gelmesine neden olur.

Hereke için düşünceleriniz var mı?

Hereke’de, Almanların ilgisini çekecek olan Wilhelm Köşkümüz var. Çok güzel noktada kalemiz, tarihe damgasını vurmuş ipek halımız var. Köylerde tarih kokan ve ilk yerleşim yerlerini simgeleyen kalıntılarımız, tarihi dokumuz var. Bunları gündeme getirir ve tanıtırsak, özellikle Almanların yoğunlukta olacağı günde en az 1000 turist Hereke’ye gelir, bölgeyi ziyaret eder. Yapacağınız 5 yıldızlı otellerde de konaklamayı sağlayınca Körfez konuşulan bir turizm kenti olmaya başlar. Günlük 1000 turist ilçeye canlılık katar, ekonomisini hareketlendirir. Bu çalışmaları yaparken de kentimizin tarihi ve botanik konusunda hafızaya sahip insanlarıyla istişare edilerek projeler hazırlanacaktır.

''Belediyeler bir tek para basamaz, adam asamaz''

Bunun dışında her şeyi yapabilirler. Körfez denilince Hereke’den girdiğiniz de tarih kokan bir bölge, Kirazlıyalı’da mesire alanları, Atalar’a gelince yine tarihi dokular ve köylerde doğal yaşamı, sanayisi ile iç içe yaşayan, birbirini kucaklayan bir kent akla gelecek. Bunları yaparken de hayata geçirmek için ulaşımda her kanal kullanılacak.

Gençler ve yaşlı vatandaşlar için projeleriniz olacak mı?

Her şeyden önce belediye bünyesinde bir data bankası oluşacak. İlçede yaşayan insanların özellikleri burada kayıtlı olacak. Sporcunun, nitelikli insanların kayıtları tutulacak. Her hangi bir alanda sporcu ve ya nitelikli eleman arandığında hemen bir tuşla bulunacak. Her mahallede ücretsiz halı sahalar yapılacak ve gençler burada enerjilerini atabilecekler. Yine her mahalle de emekliler için kafe türü yerler yapılacak. Buraya yalnızca emekliler kartlarıyla girebilecek ve ücretsiz çayını içip, sohbetini yapabilecek. İlçemizde ki Meslek Lisesini Bilim sanayi ve Teknoloji Koleji haline getireceğim. Burasının giderleri belediye tarafından karşılanacak ve milli eğitimle ortak yönetim olacak. İlçemizde nitelikli insanların sayısı artacak. Körfez’de yetişen en az 1000 doktorumuz, pilotlarımız, mühendislerimiz olacak. Geçmişte Turing olarak bilinen noktaya yeniden sosyal tesisler, restoran ve işletmeler yapılacak. Yolla bağlantılı olacak olan bu işletme sayesinde istihdam sağlanacak. Atıl hale gelen değerli bir bölge gelir getirici hale gelecek. İnsan kendisi için değil, kenti için hizmete aday olursa başarı sağlanır. Arkamızdan kötü sözler söyletmemek, çalışmalarımızla anılmak için güzel şeyler yapmalıyız.

Açıklamanız ekleyecek diğer çalışmalarınız olacak mı?

Benim derdim var, derdim de Körfez. Sabah kalkınca bu ilçe için ne yaptım ve yapabilirim diye düşünmeliyim. Dar düşünce ile hareket etmemeli, geniş düşünce ufku ile hareket etmeliyiz. Ağadere Caddesi çok önemli bir merkez. Bu cadde akşam saat 17.00-22.00 arası trafiğe kapatılabilir. Cadde arkasında bulunan dereye  yapılacak  aydınlatmalar, su atan fıskiyeler ve yürüyüş yolu ile  mükemmel bir ticaret alanı oluşur. İnsanlar bu caddede zevkle yürür, alış veriş yapar, zamanlarını geçirirler.

''Biz bir altın madeni üzerinde yaşıyoruz''

Toprağı kazıp, altını çıkartmalıyız. Nitelikli projelerle bu altını çıkartıp ilçe için katkı sağlayıcı çalışmalara çevirmeliyiz, bunun için de geniş bir düşünce ufkuna sahip olmalıyız. Bu sayede ikinci Körfez’i bile kurabiliriz. Referansınız Allah ise Allah’ın selamıyla konuşuyorsanız çok düzgün ve sağlam olmalısınız. İnsanları kandırmamalı ve üzmemelisiniz. Seçilmem halinde hiçbir belediye personeli zarar görmeyecek. Belediye dışında gerekli birimlerde çalışması gereken personel yine çalışmasına devam edecek ve hiçbir çalışana zarar verilmeyecek. Muhtarlar bizim için çok önemliler. Mahallerde yardıma ihtiyacı olan insanlar muhtarlar tarafından tespit edilecek, muhtar, imam ve okul müdürlerinden oluşan kurulun incelemesi sonrasında yardımlar verilecek. Yardımların sorumluluğu bu kurulda olacak. İnsanlar belediyeye kadar yorulmak zorunda kalmayacak. Koltuk bize değer katmamalı, biz koltuğa değer katmalıyız, bu da ancak derdimiz Körfez olursa gerçekleşir. Bu olay kentleşmede de yaşanacak, 3 boyutlu projesi belediyeye ulaşmayan ve incelenmeyen hiçbir yapıya,  inşaata izin verilmeyecek. Tarihi doku bozulmadan, görselliğe zarar verilmeden binalar yapılacak. D-100 kenarında yer alan eski binalarda bir kat ise 2 kata izin verilecek ve yoldan 10 metre içeri çekmesi koşuluyla yeni inşaat yapmasına izin verilecek, bu da genişlemeyi sağlayacak. Başkan olduğum günün sabahında çalışmaya başlayarak 20 yıllık tecrübe ve birikimimi hizmet için kullanacağım.

''İhaleler canlı yayınla, şeffaf olarak gerçekleşecek''

İhale yayınlarını internetten giren her vatandaş canlı olarak takip edebilecek. 24 saat hizmette olan bir belediyecilik anlayışı ile hizmet vereceğiz. Her mahallenin bir merkezi olacak, çöpler elektrikli araçlarla gece gürültü olmadan toplanacak. Her hafta bir mahalle merkezi sabunlu suyla yıkanacak. BTT büroları kuracağım, buralarda PTT hizmetleri ve vatandaşlar için diğer işlem büroları olacak. Kadınlarımız için nitelik sağlayan kurslarımız ve iş alanları olacak. Her caminin altına, yanına kültür merkezleri yapılacak. Cami, Cemevi ayrımı yapılmadan hizmetler eşit verilecek. Kanayan yara haline gelen Kabakoz’da, bir dairesi olana 2 daire sunularak burada ki sorun çözülecek.

Belediye başkan aday adaylarının belediye meclis üyesi olmasına nasıl bakıyorsunuz ?

Sıcak bakmıyorum. Bence belediye başkan aday adayı olan arkadaşların aday olamadıkları takdirde meclise girmemeleri daha hoş bir davranış olur ben şahsen kesinlikle böyle birşey düşünmüyorum.

Son bir soru başkan adayı olamadığınız takdirde belediyede her hangi, bir görev almayı düşünüyor musunuz ?

Hayır kesinlikle belediyede bir görev almayı düşünmüyorum. Medikal ürünler pazarlayan bir şirketimiz var onun yönetim kurulu başkanıyım. Şayet başkanlık nasip olmazsa işimize gücümüze bakacağız.

Alim Erdemir kimdir?

1974 Bayburt’ta doğdu.

Eğitim;İlk ve orta tahsilini Bayburt’ta, Liseyi; İzmit İmam-Hatip Lisesi’nde,Üniversiteyi Anadolu Üniversitesi Adalet MSYO Hukuk Bölümü ve Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde,Yüksek Lisansını, Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi alanında tamamladı.Memuriyet hayatı;1997’de Körfez Belediyesi’nde başladığı kamu çalışma hayatına, 2000-2003 yıllarında İzmit Büyük Şehir Belediyesi,13 Yılı Pendik Belediyesi’nde olmak üzere;17 Yıl Müdürlük ve Danışmanlık yaptı.2016-2018 Yılları arası TBMM Başkanı Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü.İnşaat ve Sağlık alanında faaliyet gösteren aile şirketinde yöneticilik yaptı.Almanya , Hollanda, İsveç, İtalya ve Slovenya’da, yönetim ve organizasyon alanında inceleme ve kurumsal araştırmalar yaptı.Siyasete başladığı Refah Partisi ve Fazilet Partisi gençlik kollarında görevler aldı.Sivil Toplum çalışmalarına Milli Gençlik Vakfı’nın yönetim kurullarında başladı.Sivil Toplum Örgütlerine yönelik düzenlenen STK Akademisinde yöneticilik ve proje danışmanlığı yaptı. Halen Anadolu Bayburtlular Derneği Genel Başkanlığını yürütmektedir. Değişik gazete ve dergilerde köşe yazarlığı ve radyo programcılığı yaptı. Savate Sporları Federasyonu temsilciliğiyle Uluslararası spor etkinliklerine katıldı. Radyoculuk gazetecilik ve İmamlık yaptı.

2015 Genel Seçimlerinde Ak Parti İstanbul 1.Bölge 25 ve 26.Dönem Milletvekili Adayı oldu.

Plastik Cerrahi Uzmanı Opr.Dr.Betül ERDEMİR’le evli, 2 Çocuk babası olup, Arapça ve İngilizce biliyor ve 3 üniversite mezunu. Erdemir, görev yaptığı Pendik Belediyesini okul olarak görüyor ve burada yetişen başarılı isimler arasında Binali Yıldırım gibi isimlerin de yer aldığını söylüyor. Erdemir’in milletvekili adayı olduğu dönemlerde aday arkadaşları arasında Berat Albayrak, İsmail Kahraman’da yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817