banner2779
banner2752
banner2750

 RÖPRODÜKSİYON MÜZESİ CUMA GÜNÜ KAPILARINI AÇIYOR

 

İzmit Belediyesi, bu ayın sonunda Türkiye`de bir ilke imza atacak. Belediye, Bedri Rahmi Eyüboğlu Çocuk-Genç Sanat Eğitim Röprodüksiyon Müzesi’ni 1 Mart 2013 Cuma günü -31 Mart tarihleri arasında Cumhuriyet Parkı Sanat Galerisi’nde açacak. Eserlerin aslına uygun olarak kopyalandığı ve 40 eserin yer aldığı Röprodüksiyon Müzesi 31 Mart Pazar gününe kadar açık kalacak. Dünyaca ünlü sanatçıların eserlerinin yer alacağı müzenin kapıları ise herkese açık olacak.

 

150 ÖĞRETMENE EĞITIM VERILDI

 

İzmit Belediyesi öncülüğünde GOSB-Teknopark A.Ş. ve İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştireceği, 3 ayda 3 bin katılımcı öğrenciye başlangıç düzeyinde müze eğitiminin verileceği projede tüm hazırlıklar tamamlandı. Proje kapsamında verilecek eğitimler öncesinde İzmit ilçe sınırları içerisinde görev yapan 150 öğretmene konu hakkında bilgi verildi.

 

DOĞAN: SANATIN ÖNEMİNİ GÖRMEZDEN GELEMEYİZ

 

İzmit Belediyesi’nin bir ilke imza atarak Cuma günü açacağı Bedri Rahmi Eyüboğlu Çocuk-Genç Sanat Eğitim Röprodüksiyon Müzesi öncesinde öğretmenlere verilen eğitime katılan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, müze kültürünün yaygınlaştırılmasına katkı sağlayabilmek amacıyla bu projeyi gerçekleştirme kararı aldıklarını söyledi. Kendisinin eğitim gördüğü yıllardan bugüne sayısal derslerde başarılı olan öğrencilerin çalışkan sayılmasının çok yanlış olduğuna inandığını ifade eden Doğan “bir çocuğun sanatla edebiyatla içiçe olması, bu alanda çalışmalar yapmasını desteklemek siz öğretmenlerin, biz yöneticilerin ve ailelerin temel görevi. Bu konuda ne yazık ki bazen duyarsız olabiliyoruz. Bu memleketin mühendise, bankacıya, avukata, mimara olduğu kadar sanatkarlara edebiyatçılara da ihtiyacı var. Sizlere tavsiyem sanatın önemini görmezden gelmeyin ve öğrencilerimize bu konuda yol gösterici olun” dedi.

 

HERKESİ DAVET ETTİ

 

1 Mart Cuma günü saat 14.00’da açılacak olan Bedri Rahmi Eyüboğlu Çocuk-Genç Sanat Eğitim Röprodüksiyon Müzesi’ne herkesi davet eden Başkan Doğan, “Röprodüksiyon Müzesi`nin duvarlarında her biri orijinalleriyle gerçek ölçülerde ve tuval üzerine çok kaliteli dijital baskılardan oluşan 40 adet sanat eseri yer alacak. Tarihte önemli bir yere sahip dünyaca ünlü sanatçıların eserlerinin bulunacağı bu müzeyi tüm İzmitliler gezmeli” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751