ROZETLERİ BAKAN ERGÜN TAKTI

AKP’nin il danışma meclisi toplantısı tam bir gövde gösterisine dönüştü. Bakan Nihat Ergün’ün de katıldığı toplantıda sadece eski HAS Partililer’e değil, MHP ve DP’den bazı isimlere, muhtarlara ve esnafa da rozet takıldı

 

 

AKP İl Başkanlığı`nın 56. danışma meclisi toplantısı Antikkapı Restaurant`ta gerçekleşti. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün`ün katılımıyla yapılan danışma meclisi toplantısında eski HAS Partililer`e rozetleri takıldı ayrıca partiye MHP`den DP`den, esnaftan ve muhtarlardan da geçişler oldu. Moral depolayan teşkilat yöneticileri bu katılımlarla rakiplerine adeta nispet yaptı.

 

YOĞUN KATILIM

Toplantıya; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, il kadın kolları başkanı Oya Tunçel, il gençlik kolları başkanı Yusuf Akın, il yöneticileri, belediye başkanları, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, mahalle ve köy temsilcileri katıldı. Yaklaşık 2 bin 100 kişinin davet edildiği toplantıya katılım yoğundu. İl yöneticileri partilileri kapıda tek tek tokalaşarak karşıladı.

 

İZİN ALAMALDILAR

Bazı partililer sandalyelerde kendilerine yer bulamadığı için ayakta kalırken, partinin diğer 6 milletvekili TBMM`de görüşülmekte olan yasalar nedeniyle izin alamadıkları için danışma meclisine katılamadı.  Toplantının divan başkanlığını il başkanı Mahmut Civelek yaparken yardımcılıklarını il yöneticileri Mehmet İpşiroğlu, Müge Olşen, kadın kolları başkanı Oya Tunçel ve il gençlik kolları başkanı Yusuf Akın üstlendi. Danışma meclis toplantısının en gözde isimleri haliyle eski HAS Partililer oldu.

 

ARALARINA ALDILAR

Bakan Ergün ve başkan Karaosmanoğlu eski HAS Parti`nin en tepesindeki iki ismi yani eski il başkanı Erol Pekcan ve eski milletvekili Mehmet Batuk`u protokol sırasında aralarına oturtarak yabancılık hissetmemelerini sağladı. Özellikle bakan Ergün, üniversite yıllarında aynı yurtta kaldığı ve eski Fazilet Partisi döneminde siyaset yaptığı Mehmet Batuk ile yıllar sonra tekrar birlikte siyaset yapmanının mutluluğunu yaşadı. Yanyana oturan Ergün ve Batuk`un keyifli halleri herkesin dikkatini çekti.

 

İYİ BİLARDOCUYDUM

Danışma meclisi başlamadan kısa bir süre öçnce il yönetici Mehmet İpşiroğlu bakan Ergün`e 2001 yılında çektirmiş olduğu bazı fotoğrafları verdi. Bakan Ergün bu fotoğraflara yanındaki Mehmet Batuk ve il başkanı Civelek ile birlikte bakarak maziye gitti. Bir ara elindeki fotoğrafı basın mensuplarına gösteren Ergün, “Eskiden iyi bilardocuydum” diyerek espri yaptı. Toplantı İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı. Ardından Başbakan Erdoğan`ın konuşmalarının içeren 10 dakikalık bir salt gösterisi yapıldı.

 

HOŞ GELDİNİZ

Danışma meclisinin açılış konuşmasını il başkanı Mahmut Civelek yaptı. Bir fıkra anlatarak söze başlayan Civelek, HAS Partililer`e ithafen “Aramıza hoş geldiniz” dedi. 10 yıldır iktidarda olduklarını hatırlatan Civelek, “10 yılda çok şey yaptık. Daha geçtiğimiz günlerde kendi üretimizi olan Altay tankının tanıtımına katıldık. Buradan Erbakan Hocamızı da anmadan geçmeyelim. Leopar tanklarının üretilmesi de onun döneminde olmuştu” diye konuştu.

 

CHP`YE ŞİFRE VERDİ

Sözlerine CHP İl başkanı Yalçın Kuşkan`ın ‘Köstebek açıklamasına atıfta bulunarak devam edne civelek, “Kasetlerle lider değişten partinin il başkanı CD`lerle USB`lerle kendisine bilgi gittiğini söylüyor. Çok uğraşmasın ben şifremizi vereyim. Bizim başarımızdaki şifre, milletimizle gönül bağı kurmaktır” ifadelerini kullandı. Geçmişte yapılan hataları aktaran Civelek şunları söyledi: “Kur`an-ı Kerim yakılmasını, türkülerin radyolarda çalınmasının yasaklanmasını unutmamak lazım.

 

ARTIK EVİNİZDESİNİZ

Bir de ‘3 Z` dediğimiz kuralları hiç unutmamamlayız. Birincisi zarafet, ikincisi ziyaret ki biz bunu hep yapıyoruz, üçüncüsü ise ziyafet. Ama zengin sofralarında değil fakir sofrasına diz kırmaktan bahsediyorum. Aramıza yeni arkadaşlar katıldı. Biz de seferlik yoktur. Artık evinizdesiniz” şeklinde sözlerini tamamladı. Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Yapılan hizmetler, elde edilen başarı hepimizin ortak başarısıdır. Birlikte rahmet, kavgada azap vardır” dedi. Milletin duasını aldıklarını ve bu yüzden bereketli işler yaptıklarını kaydeden Karaosmanoğlu, “Bu ruhu kaybetmemeliyiz. Kardeşliğimizi pekiştirerek dualar alacağız. Benim gelecekten asla endişem yok. Aramıza katılan arkadaşlarla da zaten aynı yolun yolcusu aynı hanın hancısıydık. Birbirimizden bir farkımız yoktu” diye konuştu.

 

TÜRKİYE BİR DÖNÜŞÜME TABİ OLDU

Toplantının basın açık kısmındaki son konuşmacısı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün oldu, program boyunca keyifli halleri dikkat çeken Ergün, kürsüde de bu keyfini tüm salona yansıttı. Ergün, Türkiye`nin 1990`lı yıllarda çok şey kaybettiğini ancak AKP`nin kurulmasıyla sürecin değiştiğini söyledi. Ergün şunları söyledi: “2001 yılında AKP`nin doğmuş olması bir şanstı. Tıpkı kentsel dönüşüm gibi Türkiye bir dönüşüme tabi oldu. Milletten aldığımız destekle Türkiye`yi değiştiriyoruz.

 

ESKİLERİ TEKRAR ANMANIN LÜZUMU YOK

12 Eylül referandumuyla süngüsü düşenler, başı yere değenler oldu. Eskileri tekrar anmanın lüzumu yok, önümüze bakıyoruz. Bundan sonra Türkiye`de kimse yanlış yapmayı aklından bile geçiremeyecek. İyi düşüncesi olan fikrini söylesin. Demokraside her problem çözülebilir, çaresizlik diye birşey yoktur. Konuşmak yerine kavga edersek olmaz. Kimse terörle ve insanın farklılıklarını yok sayarak bir yere varamayacağını gördü. Terörün şu an tek amacı Türkiye`yi taciz etmek, ilerlemesini engellemek.”

 

KISKANÇLIK YAPMAYIN

Siyasete katılımların olmasının çok doğal olduğunu aktaran Ergün, “Yenilenme hareketleri devam ederken partiler güçlenir. Aksi halde ‘küçük olsun benim olsun` denirse kimse büyüyemez. Küçük olur ama kimsenin olur. Büyük olursa hepimizin olur.  Arkadaşlar gücümüze güç katacak. Kimse kıskanç davranmasın. Eli yüzü düzgün, bize bir şeyler katabilecek herkesi partimize davet edelim. Toplum buraya yansımalı. Mesela Mehmet Batuk ile üniversite yıllarından tanışıyoruz. Aynı yurtta kaldık. Birlikte siyaset yapacak olmaktan mutluyum” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

ROZETLERİ TAKILDI

Programın basına kapatılacağı ikinci bölümündeki konuşmalara geçmeden önce partiye katılanlara rozetleri takıldı. Rozet takılan isimler arasında HAS Partililer kadar diğer partilerden de katılım olması dikkat çekti. HAS Parti ilçe başkanları arasında yalnızca Başiskele Bilçe Başkanı Bilal Çakır partiye katılmadı. Ayrıca Derince eski belediye başkanı Halit Altuntaş`ta geçiş yapmayan isimler arasındaydı.

 

YAHYA KAPTAN`IN MUHTARI

MHP`nin 2009 yılında Başiskele Belediye başkan adayı olan ve ilimizin önemli iş adamlarından Yüksel Öztürk`ün kardeşi Türkan Öztürk, MHP Gebze eski ilçe Başkanı Abdurrahman Dede, DP Darıca eski İlçe Başkanı Salih İstanbul da  AKP`ye üye oldu. Ayrıca CHP`nin kalesi olarak bilinen Yahya Kaptan Mahallesi Muhtarı Haluk Akgün ve ilimizin tanınmış esnaflarından Kemal Haftacı da partiye üye olan isimler arasındaydı. Yaklaşık 70 kişi partiye üye oldu. AKP`ye katıldı.

 

 

HAS PARTİLİ YÖNETİCİLER

Erol Pekcan (eski il başkanı) Şaban Tek, Ertuğrul Yavuz, Hayrettin Ünlü, Musa Demir, Nail Ay, Necati Özdemir, Ömür Kemer, Ahmet Sönmez, Aslıhan Kolat (eski il kadın kolları başkanı) Hakan Gürhan (eski il gençlik kolları başkanı), Arif Aküzüm, Atilla Ertuğrul, Avni Arıcan, Ergün Kös, Erkan Alkan, Gökhan Aktürkoğlu, Harun Kaya, Hasan Yel, Kenan Akgün, Mehmet Ali Doğan, Memduh Kaya, Mithat Akgün, Murat Kaymaz, Ömer Günister, Recep Kaya, Remzi Eşsiz, Sedat Yüksel, Seyfettin Öztürk, Şaban Tarım, Şehymus Sayan, Tülay Çırak, Yusuf Kahraman, Naim Sağdıç ve Yaşar Alkan.

 

İLÇE BAŞKANLARI; Bülent Kanca, İsmail Karagülle, Hasan Malo, Fevzi Perk, Vehap Ayar, Hasan Üstüner, Hayrettin Arıcan, Cengizhan Özdemir, Ali Osman Aydın, Mehmet Batmanlar ve Mehmet Irak.

 

MECLİS ÜYELERİ; Şefik Karaaslan, Ragıp Yörük, Ömer Öztürk, Bahattin Buksu, Numan Tonka, Ali Tulgar, Abdullatif Özkan ile Yasin Kayı.

 

DİĞER KATILIMCILAR; MHP`nin 2009 yerel seçimlerindeki Başiskele Belediye Başkan adayı Türkan Öztürk, Yahya Kaptan Mahalle Muhtarı Haluk Akgün, MHP Gebze eski İlçe Başkanı Abdurrahman Dede, DP Darıca eski İlçe Başkanı Salih İstanbul, CHP Gölcük İlçe Örgütü üyeliğinden istifa eden Salih Kurt ile Gölcük`te bulunan Yılkon firmasının sahibi Ali Yılmaz, esnaf Kemal Haftacı.




 

 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817