RTÜK GERİ VİTES YAPTI
Taksim Gezi Parkı protestolarını dakika dakika canlı yayın ile veren Hayat Televizyonuna RTÜK’ün kapatma kararına televizyonun çalışanları, sendikalar, siyasi partiler, izleyicileri protesto etti. Belediye İşhanı önünde yapılan açıklamanın ardından, grup Cumhuriyet Parkı’na yürüdü. Parkta ise Emek ve Demokrasi Platformu Hayat TV’nin kapatılma kararını sert bir dile eleştirdi. Açıklamanın ardından gelen haberle RTÜK’ün kapatma kararını geri çektiği açıklandı. 
 
HALK KAPATTIRMAYACAK
Halkın televizyonun ekranlarının kapatılmayacağını söyleyen Hayat TV temsilcisi Arzu Erkan, RTÜK’nü, kanalın lisansı olmadığını gerekçe etmesinin tam bir sansür olduğunu kaydetti. Kapatma kararı ve cezaların sansür olduğunu söyleyen Erkan, kimsenin halkın haber alma hürriyetini engelleyemeyeceğini belirtti. 2007 yılında da televizyonlarının kapatılmak istendiğini hatırlatan Erkan, “Biz bu senaryoları biliyoruz. Ama halkın televizyonunu kapattırmadı bu kez de kapattırmayacak. İktidarın sansürüne inat halk bu televizyona sahip çıkacak” dedi. 
 
HÜKÜMET BU TAVRINDAN VAZGEÇMELİ
Açıklamanın ardından “Halkın televizyonu susturulamaz”, “Sermaye medyası olmayacağız” sloganları ile Cumhuriyet Parkı’na çıkan grubu burada Emek ve Demokrasi Platformu tarafından karşılandı. Emek ve Demokrasi Platformu sözcüsü Murat Harata, RTÜK’ü uyardıklarını ve halkın sesini duyuran medyaya dokunmamalarını istedi. Hükümetin 11 yıldır medya üzerindeki baskısı nedeni ile halkın gerçek haberleri alma hakkının elinden alındığını ifade eden Harata, Hayat TV, Halk TV, Ulusal Kanal’ın para cezaları ve kapatma kararları ile yıldırılmak istendiğini kaydetti. Hükümetin bu keyfi tutumundan vazgeçmesini isteyen Harata, ekran karartmanın karşısında olduklarını kaydetti. Açıklamanın hemen ardından gelen haberle RTÜK’ün kararını geri çektiği belirtildi.  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817