Rüşvet davası 4 Aralık'a kaldı
Kartepe Belediyesi`nin yan kuruluşu olan Kartepe A.Ş.`nin genel müdürü Hüseyin Turan, belediyenin hesaplarını inceleyen İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi Erol Özer`e 50 bin TL vermek iddiasıyla yakalanmış ve tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Hüseyin Turan, mahkeme aşamasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Davanın 5. celsesi Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görüldü. 
 
KARABALIK GELMEDİ 
Davaya; tutuksuz sanık Hüseyin Turan, avukatı Hüseyin Acurman, başmüfettiş Erol Özer`in avukatı Nazmi Küçükosmanoğlu ve Karabalık`ın avukatları Serpil Özok ile Cevat Ölmez ve hazine avukatı Gül Gülmez katılırken, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ise katılmadı. Tutuksuz sanık Hüseyin Turan`ın avukatı Hüseyin Acurman davada savunma yaptı. 
 
RAPOR HAZIRLANDI 
Savunmasında konuşan Av. Acurman, “Müfettiş hakkında İçişleri Bakanlığı da soruşturma başlattı. İki müfettiş, Erol Özer hakkında rapor hazırlamıştır. Bu raporda da ifade edildiği gibi müfettiş komplo kurmuş ve keyfi davranışlarla korku salmıştır. Bunun yanı sıra müfettiş, Pirelli Fabrikası`nda yapılan işi geriye almak için, Cuma Karavar ile sürekli görüşmüştür” dedi. 
 
KASITLI GELDİ 
Müfettişin kasıtlı olarak Kartepe`ye geldiğini söyleyen Acurman, “Raporda yine müfettişin ‘devrem` diyerek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ile de görüştüğü yer alıyor. Müfettiş buraya kasıtlı olarak gelmiştir. Telefon dinlemelerini istediğimizde zaten bu söylediklerimizin tamamı ortaya çıkacaktır” diye savunma yaptı. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık`ın avukatı Cevat Ölmez de müfettişin görevini kötüye kullandığını savundu. 
 
ARALIKA ERTELENDİ 
Müfettiş Erol Özer`in avukatı Nazmi Küçükosmanoğlu ise, eski savunmasını tekrar ettiklerini söyledi. Mahkeme müfettiş Erol Özer hakkında yapılmış disiplin soruşturması mevcut ise sonucunun bildirilmesi için İçişleri Bakanlığı`na yazı yazılmasına kararlaştırırken, avukatların istediği iletişim tespitlerinin ise reddine karar verdi. Mahkeme başkanı davayı 4 Aralık tarihine erteledi.

kaynak: bizim kocaeli
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817