banner2779
banner2752
banner2750

SAADET PARTİSİ KÖRFEZ, İSRAİL’LE YAKINLAŞMAYI ELEŞTİRDİ..
 Saadet partisi Körfez İlçe Başkanlığı tarafından Tütünçiftlik Viyadük Altında düzenlenen basın toplantısında, hükümetin İsrail yaklaşımı eleştirildi. Açıklamada, İsrail’in yazılı özür dilemesi, tazminatların hükümet tarafından ödenmesi gerektiği  ve ambargonun kaldırılmasının baş koşul olması gerektiği vurgulandı.

İlçe Başkanı Ömer Faruk Coşkun’un, ilçe yönetimi ve üyelerle birlikte yaptığı basın açıklamasında şu cümlelere yer verildi: ‘’ Öncelikle son  terör olaylarında  şehid olan vatandaşlarımıza ve bu aziz vatanı savunan güvenlik mensuplarımıza Allah’tan rahmet, aziz milletimize başsağlığı diliyoruz. Biz Saadet Partisi olarak bugün burada tarihi bir sorumluluğumuzu yerine getirmek için toplandık. Derdimiz kuru bir gürültü yapıp üç beş oy fazla alalım, yahut  bir iki siyasi söylem ile gündemi değerlendirmek değildir. Bizim bugün burada toplanmamıza sebep ülkemiz ile İsrail arasında yapılan görüşmelerdir. Bugün Gazze’de patlayan bomba ile ülkemizde patlayan bombalar aynı amaca hizmet etmektedir. Hepinizin bildiği üzere ülkemizden Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara Gemisi uluslararası sularda 31/05/2010  İsrail tarafından saldırıya uğramış ,dokuz kardeşimiz şehit edilmişti. O tarihten beri Türkiye ile  İsrail arasında  ilişkiler buzdolabına kaldırılmış ,en asgari seviyeye düşmüş idi. İsrail devleti Ortadoğu’da  istediği gibi hareket eden, hukuk ve kural tanımaz bir politakının en büyük temsilcisi iken ,Ortadoğu ‘da  bunca sıkıntının sebebi ve dokuz vatandaşımızın katili İsrail ile bu şartlar altında yapılan normalleşme sürecine  girmesini doğru bulmuyoruz. Elbette ülkemiz milletimiz ve İslam Alemi’nin menfaatine sebep olacaksa gerektiğinde anlaşabilmeli, bizim şartlarımızın kabul edileceği masalarda  oturabilmeliyiz. Ancak yaşanan ve konuşulan gelişmeler İsrail’in menfaatine yarayacaksa buna da sesimizi yükseltmeliyiz. Bizim ülke olarak bu anlaşmadan ne kazandığımıza bakmamız gerekir. En başından beri Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği 3 şartımızın yerine getirlmesidir. Diplomatik teamüller gereği İsrail bir telefon görüşmesi ile değil yazılı bir metin ile Türkiye’den özür dilemelidir. Tazminat olarak 9 şehidimizin ailesine bir yardım fonu tarafından değil bizzat İsrail devleti tarafından tazminat ödenmesidir. Son olarak İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ambargo ve ablukadır. Şayet ambargo kalktı ise neden yardım gemimiz Gazze limanına değilde, Aşdod limanına yanaşmıştır. Kaldı ki Benyamin Netenyahu yaptığı açıklamada denizden ablukanın kalkmadığını belirtmiştir.  Burada ülkemizin yaptığı  yardımlar önemlidir. Gazze’de ki insanların nefes almasına imkanı  sağlayacaktır. Ancak bu da maalesef uzu soluklu olmayacak  ve İsrail’in Gazze’yi dünyadan izole  etmiş bir açık hava hapishanesine çevirmesine  engel olmayacaktır.  Bugün buradan bütün milletvekillerimize sesleniyoruz. Bu anlaşma bu hali ile mecliste onaylanmasın. Türkiye Büyük Millet Meclisimiz duyarlı davranıp bu  anlaşmayı reddetsin. Bizim beklentimiz söz ile bir özür ,bir yardım vakfından tazminat ve göstermelik yardım gemileri değil,diplomatik  geçerliliği olan bir özür,hukuki bir tazminat ve Gazze’nin izole edilmiş halden kurtarılmasıdır’’ denildi.

Basın açıklaması sırasında değişik partilere destek veren vatandaşlar da viyadük altında yer alarak, açıklamaya destek verdiler. Ömer Faruk Coşkun’u destekleyen vatandaşlar, önemli olanın parti değil, ülkenin geleceği olduğunu söylediler.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751