Saadet Partisi ‘’Siftah parası’’ Dağıtmaya başladı.
 Saadet Partisi Körfez İlçe Gençlik Kolları, son toplantıda aldıkları kararı uygulamaya koydular ve ilçe esnafına ‘’Siftah parası’’ dağıtarak, bereketli işler dilemeye başladılar. Uygulama Körfez esnafı tarafından ilgi ve beğeniyle karşılandı.

Gençlik Kolları tarafından yapılan haftalık toplantıda, sıkıntı içinde olan esnafa moral vererek, eski günlerdeki, ‘’Saadet altın dağıtıyor’’ efsanesini yaşatmak ve ‘’Ahilik şuurunu’’ yeniden canlandırmak amacıyla ‘’Siftah parası’’ adı altında sembolik para dağıtılması kararlaştırıldı. Uygulamaya başlayan gençler, ilçedeki esnafın tek tek kapılarını çalıp, içinde mektup ve sembolik olarak 1 lira siftah parası olan zarfları bırakmaya başladılar. Kapalı olan iş yerlerinin kapısına, açık olan iş yerlerinde de işletme sahiplerine zarfları bırakan gençler, ‘’Siftahı bizden, bereketi Allah’tan’’ diyerek mesaj verdiler.

Uygulamayla ilgili açıklama yapan İlçe Başkanlığı, ‘’ Ahilik Şuurunun hatırlanması için, ilk olarak Ağadere esnafının kapısına bir zarf içinde mektupla beraber 1 TL Siftah parası bırakıyoruz. Bu çalışma ile amacımız, kapitalizmin insanımızı köle yapmaya çalıştığı, bireyselcililiğin ön plana çıktığı, tüm milli ve manevi değerlerimizin erozyona uğradığı böyle bir zamanda çözümün yeniden değerlerimizde, aslımıza dönmekte olduğunu hatırlatmak, Selçuklu Devleti'ni ve Osmanlı Devleti'ni büyük devlet yapan Ahilik şuurunun hatırlanmasına katkı sağlamaktır" denildi. İlçe Başkanlığı, geçmiş yıllarda efsene gibi anlatılan, ‘’Saadet Partisi’’ altın dağıtıyor söylemini de böylece sembolik olarak gerçekleştirdiklerini de belirttiler.


Dükkânının kapısında zarf içinde para bulan Esnaf şaşırdı.


AğadereCaddesi esnafı dükkânlarının kepenklerini açtıklarında hoş bir sürprizle karşılaştılar. Bir zarf içinde mektup ve bozuk 1 TL para bulan esnaflar önce şaşırdı. Saadet Partisi’nin mektubunu okuyan esnaflar, sembolik olarak dağıtılan 1 TL siftah ile güne başladıkları için sevindiler. Kendileri için hoş bir sürpriz olduğunu ifade eden esnaflar unutulan Ahilik Şuurunu hatırlatan bu uygulamayı memnuniyetle karşıladılar.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817